Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις «κόντρες»

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις «κόντρες»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα επιχείρηση για τις «κόντρες» στην παραλιακή πραγματοποίησε προχθές το βράδυ η Τροχαία. Πρόκειται για τη δεύτερη εξόρμηση σε διάστημα 24 ωρών, καθώς αστυνομικοί είχαν κάνει επιχείρηση «σκούπα» στη Βάρκιζα και τη νύχτα της Δευτέρας. Στην εξόρμηση της Τρίτης πήραν μέρος αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων. Πραγματοποίησαν 217 ελέγχους σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν να κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στο τμήμα μεταξύ Βάρης και Βάρκιζας. Συνολικά, βεβαίωσαν 93 παραβάσεις για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (22), για οδήγηση χωρίς άδεια (5), για οδήγηση χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας (5), για αντικανονικά – φιμέ τζάμια (31), για συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες κ.ά. Στη διάρκεια των ελέγχων οι αστυνομικοί της Τροχαίας αφαίρεσαν 34 διπλώματα οδήγησης, 41 άδειες κυκλοφορίας καθώς και 39 πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Παρόμοια επιχείρηση «σκούπα» στη λεωφόρο Βάρης-Σουνίου πραγματοποίησε η Τροχαία και το βράδυ της Δευτέρας. Συνολικά, έγιναν 386 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 163 παραβάσεις, οι περισσότερες για πρόκληση υπερβολικού θορύβου. Οι επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας χαρακτηρίζονται «στοχευμένες» και μάλιστα, τα στελέχη της ΓΑΔΑ τονίζουν ότι παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπου έχουν καταγραφεί παρόμοια φαινόμενα.

Στη διάρκεια του φθινοπώρου η Τροχαία είχε προχωρήσει σε παρόμοιους ελέγχους για αυτοσχέδιους αγώνες στον Λυκαβηττό βεβαιώνοντας κλήσεις και προχωρώντας σε συλλήψεις, ενώ τους μήνες που ακολούθησαν είχε πραγματοποιήσει ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς και για την οδήγηση σε λεωφορειολωρίδες. Το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία ήταν επιφορτισμένη με την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κίνησης, ωστόσο, μετά τη λήξη της καραντίνας επιστρέφει σταδιακά στα παραδοσιακά καθήκοντά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή