«Παρόντες»: Μια δημοσιογραφική καταγραφή του iMEdD αφιερωμένη σε όλους όσοι μένουν «παρόντες» σε μια ανέπαφη εποχή

«Παρόντες»: Μια δημοσιογραφική καταγραφή του iMEdD αφιερωμένη σε όλους όσοι μένουν «παρόντες» σε μια ανέπαφη εποχή

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρίζουν δρόμους, κάνουν χειρουργεία, μοιράζουν φαγητό, μαζεύουν σκουπίδια, προσφέρουν φάρμακα, ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Μένουν στον δρόμο. Μένουν στο σπίτι. Αλλά μένουν παρόντες. Για όλους αυτούς αποφάσισε να μιλήσει το iMEdD μέσα από το πολυμεσικό ντοκουμέντο που δημιούργησε αποτυπώνοντας τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία.

Έχοντας ως στόχο τη δημοσιογραφική καταγραφή των ιστορικών στιγμών που ζούμε, το iMEdD ενεργοποίησε το δίκτυο των συνεργατών του, ζητώντας τους να χρησιμοποιήσουν το μέσο που τους εκφράζει καλύτερα. Τους κάλεσε να είναι κι αυτοί παρόντες. Σε δυο μόλις εβδομάδες, αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές, δημιούργησαν μια σειρά από ντοκουμέντα αφηγηματικού χαρακτήρα συνθέτοντας έτσι ένα αρχείο της περιόδου που διανύουμε. Κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο βρίσκονται από την Πέμπτη 30 Απριλίου σε δημόσιους χώρους, νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως κάποιοι έπρεπε να είναι έξω, ενώ εμείς ήμασταν μέσα. Οι «παρόντες» βρίσκονται σε, άλλοτε πολυσύχναστα, σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου και του Ηρακλείου της Κρήτης καθώς και στo parontes.imedd.org, μια πλατφόρμα που φιλοξενεί όλο το υλικό αυτής της δημοσιογραφικής καταγραφής.

«Παρόντες»: Μια δημοσιογραφική καταγραφή του iMEdD αφιερωμένη σε όλους όσοι μένουν «παρόντες» σε μια ανέπαφη εποχή-1

Τους «Παρόντες» καταγράφουν οι: Γιάννης Αδαμίδης (δημοσιογράφος), Ειρήνη Βουρλούμη (φωτοειδησεογράφος), Σοφία Εξάρχου (κινηματογραφίστρια), Γιώργος Ηλιόπουλος (κινηματογραφιστής), Μαριάννα Κακαουνάκη (δημοσιογράφος), Γιάννης Κολεσίδης (φωτοειδησεογράφος), Κώστας Κουκουμάκας (δημοσιογράφος), Γιώργος Μουτάφης (φωτοειδησεογράφος), Γιάννης Ντρενογιάννης (δημοσιογράφος – κινηματογραφιστής), Νατάσσα Μπλάτσιου (δημοσιογράφος), Μαριάννα Οικονόμου (κινηματογραφίστρια), Τίμος Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος), Μυρτώ Παπαδοπούλου (φωτοειδησεογράφος), Δημήτρης Παπαευαγγέλου (προγραμματιστής), Νίκος Πηλός (φωτοειδησεογράφος), Νίκος Πιτσιλαδής (δημοσιογράφος), Σάρα Σούλη (δημοσιογράφος), Κατερίνα Σωτηράκου (δημοσιογράφος), Αλεξία Τσαγκάρη (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Φοίβη Φρονίστα (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Θοδωρής Χονδρόγιαννος (δημοσιογράφος). Ο συντονισμός των συμμετεχόντων και η επιμέλεια του υλικού πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του iMEdD Ιncubator.

Γνωρίστε τους «Παρόντες» στο: parontes.imedd.org

Η αγγλική έκδοση της πλατφόρμας θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 8 Μαΐου.

#parontes

*Ο συντονισμός και η υλοποίηση της προβολής του δημοσιογραφικού υλικού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το iMEdD: https://www.imedd.org/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή