Τα καλά νέα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχής εθελοντική αιμοδοσία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, καθώς συγκεντρώθηκαν σχεδόν 50 φιάλες αίματος για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αρωγοί στην αιμοδοσία ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμοι του νομού. Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στην οποία έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.000 φιάλες αίματος πανελλαδικά.

Τσιόρδας και κορωνοϊός σε… καρτούν

«Ο μικρός covid-19», ένα βίντεο κινούμενης εικόνας για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πρωταγωνιστές τον… «κορωνοϊό» και τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, αποσκοπεί να εξηγήσει στα παιδιά γιατί τηρούμε αποστάσεις αυτές τις ημέρες και να τα βοηθήσει να κατανοήσουν το συναίσθημα του φόβου, υπενθυμίζοντάς τους τις όμορφες ημέρες που θα ξανάρθουν. Την ιδέα είχε η αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου. Μαζί της, για τη δημιουργία του φιλμ, ήταν η αστυνομικός και γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, ο κινηματογραφιστής Γιώργος Μυλωνάς και οι ηθοποιοί Βούλα Κώστα και Πάνος Κλάδης.

Μεγάλη προσέλευση εθελοντών

315 μονάδες αίματος συγκέντρωσε ο Δήμος Αμαρουσίου από την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το κινητό συνεργείο του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί ο κίνδυνος μείωσης των αποθεμάτων αίματος λόγω της υγειονομικής κρίσης. περισσότεροι από 450 εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν στις αιμοδοσίες, για τις οποίες η δημοτική αρχή είχε παραχωρήσει μια κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα στο δημαρχείο από τις 31 Μαρτίου. 

Εκπαίδευση για ανάδοχους γονείς

Στην οργάνωση και διεξαγωγή προγραμμάτων εκπαίδευσης για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υποστηρίζοντας έτσι την ανάγκη ανάδειξης και προώθησης των θεσμών υιοθεσίας και αναδοχής. Τα εν λόγω προγράμματα επιμόρφωσης απευθύνονται σε υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς που έχουν κριθεί κατάλληλοι από τον φορέα εποπτείας και έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών ή Ανάδοχων Γονέων και αποσκοπούν να προετοιμάσουν τους υποψήφιους γονείς για την αντιμετώπιση κάθε ζητήματος που σχετίζεται με την υιοθεσία ή την αναδοχή, αντιστοίχως. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 11, 12 και 13 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Αποστολή στον Διαστημικό Σταθμό

Οι αστροναύτες της NASA Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ αναμένεται να γράψουν ιστορία μέσα στον Μάιο, καθώς αποτελούν το πλήρωμα της διαστημικής αποστολής SpaceX, που έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 27 του μηνός. Οι Μπένκεν και Χάρλεϊ ξεκίνησαν τις καριέρες τους ως δοκιμαστές πιλότοι πολεμικών αεροσκαφών και έχουν χιλιάδες ώρες πτήσης στα κόκπιτ υπερηχητικών τζετ, ενώ η επιλογή τους για την αποστολή έγινε από τη NASA το 2018. Η αποστολή προετοιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια και θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που αστροναύτες θα ταξιδέψουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από αμερικανικό έδαφος μετά τον τερματισμό του προγράμματος του Διαστημικού Λεωφορείου, το 2011. Θα είναι η πρώτη φορά από το μακρινό 1981 που αστροναύτες της NASA θα ταξιδέψουν με ένα καινούργιο μοντέλο διαστημικού οχήματος.

Εκ παραδρομής λάθος

Στο κυριακάτικο φύλλο της «Κ» και στο ρεπορτάζ του Σταύρου Τζίμα υπό τον τίτλο «Κάθοδος Βαλκάνιων τουριστών», εκ παραδρομής η έδρα του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής από την Ιερισσό «μεταφέρθηκε» στη γειτονική Αρναία. Αυτονόητη η συγγνώμη του συναδέλφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή