ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Σακελλαροπούλου: Η χώρα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσει να αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό

Κ. Σακελλαροπούλου: Η χώρα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχίσει να αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό

Η χώρα μας προετοιμάζεται, με σύνεση και προσοχή, για την υποδοχή επισκεπτών από το εξωτερικό και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό, τόνισε μεταξύ, άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε νωρίτερα την Παρασκευή, με την Πρόεδρο της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι.

Οι δύο Πρόεδροι έδωσαν έμφαση στην επόμενη ημέρα της παγκόσμιας κρίσης και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας και να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα οι συνέπειές της.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Γεωργίας εξέφρασε την εκτίμησή της για το πακέτο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τη Γεωργία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των κρατών που αντιμετωπίζουν τον ίδιο αόρατο εχθρό.

Συνεχάρη, επίσης, την Ελληνίδα ομόλογό της για την ανάληψη των καθηκόντων της και την προσκάλεσε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Γεωργία, ευθύς, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ