Το υπουργείο Παιδείας «θωρακίζει» την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων

Το υπουργείο Παιδείας «θωρακίζει» την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων του καθηγητή από το σχολείο στα σπίτια των απόντων μαθητών, θωρακίζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, εν όψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα, η ΟΛΜΕ αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν αντιδράσει στην ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Η ΟΛΜΕ έχει υποστηρίξει ότι η ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων αντιβαίνει το άρθρο 9Α του Συντάγματος, τον Κανονισμός (ΕΕ) 679/2016 (GDPR) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγγραφο του υπουργείου Παιδείας και την απόφαση 21/2019  της  Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μάλιστα, η ΟΛΚΜΕ ζήτησε από τους καθηγητές να μην επιτρέψουν την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων τους από την τάξη.

Ετσι, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως κατέθεσε σήμερα προς ψήφιση, στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα με τη σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους. Συγκεκριμένα, ορίζεται με την τροπολογία η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου.

Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).

Μάλιστα, καθώς υπήρξαν οι αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διάλογο με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή