Συνελήφθη ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

Συνελήφθη ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη πριν από λίγο και οδηγείται και πάλι στη φυλακή ο καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για παιδεραστία σε βάρος 36 ανηλίκων Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, προκαλώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα.

Η πρόωρη αποφυλάκιση του είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς ο καταδικασθείς για κατ’ εξακολούθηση ασέλγειες σε βάρος τόσων ανηλίκων είχε βγει από τη φυλακή, μόλις μετά οκτώ χρόνια εγκλεισμού του λόγω των ευνοϊκών διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα.

Μετά από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών, ο καταδικασθείς σε 400 χρόνια κάθειρξη -εκτίονται 25- συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με το βούλευμα, με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του, ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη, εντός του Δήμου Καλαμαριάς.

Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σειραγάκη.

Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Ν. Σειραγάκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί με βάση τα νέα δεδομένα για το αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης για την πρόωρη αποφυλάκιση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή