Τα καλά νέα

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Με 13 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ενισχύθηκε η πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων μέσω της οποίας έχουν εξυπηρετηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες πάνω από 10.000 πολίτες και επαγγελματίες. Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας (https://eservices.cityofathens.gr/) οι πολίτες μπορούν πλέον να αιτηθούν για διόρθωση τόπου γέννησης, άνοιγμα οικογενειακής μερίδας άγαμης μητέρας, δήλωση διεύθυνσης κατοικίας για εκλογικούς καταλόγους, μεταδημότευση άγαμου ενηλίκου στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων, εγγραφή τέκνων στον Δήμο Αθηναίων λόγω αναγνώρισης, διόρθωση κυρίου ονόματος, προσθήκη κυρίου ονόματος, εγγραφή στο δημοτολόγιο όσων αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια, καταχώριση λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης, άνοιγμα οικογενειακής μερίδας ύστερα από απόκτηση τέκνου εντός συμφώνου συμβίωσης, μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων σε δήμο ή κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους, μεταδημότευση συζύγων όταν ο ένας είναι δημότης του Δήμου Αθηναίων, μεταδημότευση συζύγων και τέκνων όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι γραμμένα στον ίδιο δήμο. Στόχος είναι προσεχώς να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά όλα τα αιτήματα των πολιτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη 80 ακόμη δήμοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους.

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μεγάλο ηχητικό αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κάνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης σήμερα Σάββατο, στις 21.00, για να γιορτάσει ετεροχρονισμένα την Πρωτομαγιά. Ειδικότερα, από 300 ηχεία σε 35 διαφορετικά αποκεντρωμένα σημεία της πόλης θα ακουστούν αποσπάσματα από συναυλίες του από τη Νέα Σμύρνη, τον Λυκαβηττό και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρξουν και ηχητικές παρεμβάσεις από συνεργάτες και φίλους καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Δημήτρης Σταρόβας.

Βράβευση μαθητών από την ΠτΔ

Τους νικητές του διαγωνισμού για την «Καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση 2020» του προγράμματος Junior Achievement Greece βράβευσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το πρώτο βραβείο, στην τελετή που έγινε διαδικτυακά, κέρδισε η μαθητική επιχείρηση ECO-WAVE του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. «Σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, αντλώ ελπίδα από τους μαθητές και τους καθηγητές τους, γιατί είμαι βέβαιη ότι πίσω από κάθε σημαντικό επίτευγμα της μαθητικής κοινότητας κρύβονται πάντα εμπνευσμένοι δάσκαλοι», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία εξέφρασε τη χαρά της διότι οι επιχειρηματικές λύσεις που προτάθηκαν από όλα τα σχολεία έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των αδυνάμων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του εθελοντισμού.

Μια καρδιά από drones

Ενα σμήνος από 300 φωτεινά drones πέταξε πάνω από τον ουρανό του Ρότερνταμ το βράδυ της 5ης Μαΐου, σχηματίζοντας μια παλλόμενη ανθρώπινη καρδιά, με αφορμή την επέτειο της Ημέρας Απελευθέρωσης της Ολλανδίας από τα ναζιστικά στρατεύματα,. Η εγκατάσταση ονομάζεται «Franchise Freedom» και υψώθηκε πάνω από το ολλανδικό νοσοκομείο Erasmus MC, ενώ οι δημιουργοί της, το καλλιτεχνικό δίδυμο γνωστό ως Studio Drift, δήλωσαν πως αφιερώνουν το έργο τους σε όλους τους ήρωες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του ιού, καθώς και σε όσους υποφέρουν από αυτόν.

Δύο διαδικτυακές προβολές

Η παράσταση «Εκτός ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή και σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, που παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Αρώνη στις 27 Μαρτίου του 2018, θα είναι διαδικτυακά διαθέσιμη για δύο προβολές το Σάββατο 9 Μαΐου στις 20.00 και την Κυριακή 10 Μαΐου στις 18.00 στη σελίδα της παράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παράσταση αφορά τον τελευταίο λόγο ενός βουλευτή-υπουργού, τον οποίο ενσαρκώνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να εγκαταλείψει την πολιτική ζωή της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική φορά που το έργο παίχτηκε στον φυσικό του χώρο, δηλαδή τη Βουλή των Ελλήνων.

Περιήγηση στο Μet της Νέας Υόρκης

Εικονική περιήγηση στην έκθεσή του «About Time: Fashion and Duration», η οποία αναβλήθηκε για τις 29 Οκτωβρίου, παρουσιάζει το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Η εν λόγω έκθεση επρόκειτο να εγκαινιαστεί την Πέμπτη 7 Μαΐου και θα αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 150 χρόνων του. Ωστόσο, με ένα βίντεο, διάρκειας σχεδόν 12 λεπτών, από την ετήσια ανοιξιάτικη έκθεση, η εικονική περιήγηση, η οποία συμπίπτει με τα αρχικά προγραμματισμένα εγκαίνιά της, ακολουθεί τη σχεδιασμένη διάταξη της έκθεσης στον πραγματικό κόσμο, παρουσιάζοντας ιστορικές και σύγχρονες δημιουργίες μόδας. Η φετινή έκθεση βασίζεται στον Γάλλο φιλόσοφο του 20ού αιώνα Ανρί Μπεργκσόν και στις φιλοσοφικές του ιδέες για την έννοια του χρόνου ως διάρκειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή