Εξαρθρώθηκαν οι δύο συμμορίες Πακιστανών που συνδέονται με την αιματηρή «βεντέτα» στην Ομόνοια

Εξαρθρώθηκαν οι δύο συμμορίες Πακιστανών που συνδέονται με την αιματηρή «βεντέτα» στην Ομόνοια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σειρά συλλήψεων μελών δύο αντίπαλων συμμοριών αλλοδαπών που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας, με «πυρήνα» τους δρόμους κάτω από την Ομόνοια και με πεδία δράσης τη διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο τσιγάρων, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των 14 συλληφθέντων για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία, συγκαταλέγεται και ο αρχηγός της μιας εκ των δύο συμμοριών, υπήκοος Πακιστάν, με το ψευδώνυμο «Κάσι».

Ο συμπατριώτης του αρχηγός της δεύτερης ομάδας, με το ψευδώνυμο «Ρόζι», βρισκόταν ήδη στη φυλακή, ενώ υπενθυμίζεται ότι με τη μεταξύ τους βεντέτα συνδέεται τόσο η δολοφονία ενός Πακιστανού στην οδό Μενάνδρου τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία αποδίδεται στην πρώτη συμμορία, όσο και άλλες απόπειρες δολοφονίας που είχαν προηγηθεί στην περιοχή. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον συλληφθέντα αλλοδαπό, είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις οδούς Σοφοκλέους και Γερανίου, ενώ η δεύτερη, με αρχηγό τον έγκλειστο αλλοδαπό, στις οδούς Μενάνδρου και Σαπφούς.

Στο πλάισιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εκατέρωθεν επιθέσεων, με ανθρωποκτόνο πρόθεση και περίπτωση ληστείας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Οπως τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ, η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα (διακίνηση ναρκωτικών, οπλοφορία-οπλοχρησία, πλαστογραφίες, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κ.τ.λ.), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων μελών των δύο συμμοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή