Κακούργημα για ασυνείδητο οδηγό που σκότωσε μοτοσικλετιστή στη Γλυφάδα

Κακούργημα για ασυνείδητο οδηγό που σκότωσε μοτοσικλετιστή στη Γλυφάδα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βαθμό κακουργήματος με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις τροποποιήσεις που έγιναν πρόσφατα διώκεται ο ασυνείδητος οδηγός που παρέσυρε πριν από λίγους μήνες στη Γλυφάδα και τραυμάτισε θανάσιμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του οδηγού της Corvette (αυτό ήταν το μοντέλο του αυτοκινήτου) ασκήθηκαν βαριές ποινικές διώξεις, διότι προέκυψε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και εγκατέλειψε το άτυχο θύμα του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, κατ΄αρχήν, σε βαθμό κακουργήματος – με βάση τις νέες διατάξεις – για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και με επικίνδυνους ελιγμούς από την οποία προέκυψε θανάσιμος τραυματισμός.

Επίσης του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς και για εγκατάλειψη θύματος.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η υπόθεση μπήκε στο αρχείο για δεύτερο οδηγό που είχε εμπλακεί στο τροχαίο αλλά δεν προέκυψε σε βάρος του τίποτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή