Αυξανόμενη κίνηση, περισσότερα δρομολόγια σε ΜΜΜ

Αυξανόμενη κίνηση, περισσότερα δρομολόγια σε ΜΜΜ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαλά κύλησαν οι πρώτες ημέρες σταδιακής απελευθέρωσης των μετακινήσεων, με την τρέχουσα εβδομάδα ωστόσο να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Από χθες επέστρεψαν στην εργασία τους περίπου 160.000 πολίτες, ενώ ξεκίνησε και το άνοιγμα των σχολείων. Η κίνηση χθες ήταν σαφώς αυξημένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η τάση φαίνεται ανοδική.

Με στόχο τη διαχείριση της αυξανόμενης επιβατικής κίνησης, ο ΟΑΣΑ έχει προχωρήσει σε πύκνωση των δρομολογίων, ενισχύοντάς τα κατά τις ώρες αιχμής τόσο στο μετρό όσο και στα λεωφορεία. Στις θέσεις τους παραμένουν οι 300 βοηθοί επιβατών που ενημερώνουν και εξυπηρετούν τους επιβάτες στους 45 κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης. Στόχος είναι να βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου στους σταθμούς.

Σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει τοποθετηθεί σήμανση στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, προκειμένου οι αποστάσεις να τηρούνται πάντα στον βαθμό που είναι δυνατό. Εχει ξεκινήσει η τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού μεταξύ οδηγού και χώρου επιβατών σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ μέχρι χθες είχε τοποθετηθεί το 50% αυτών (θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση έως την επόμενη Δευτέρα). Ως προς τις επιβιβάσεις, το ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας την εβδομάδα 4 έως 8 Μαΐου, σε σχέση με την προηγούμενη (ήταν ακόμη σε ισχύ οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις) ανέρχεται σε 85,4%. Ωστόσο, η επιβατική κίνηση κυμάνθηκε στο 30% συγκριτικά με την κίνηση την περίοδο προ κορωνοϊού. Σε καθημερινή βάση οι επιβιβάσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ διαμορφώθηκαν περίπου στις 117.000 και στα μέσα σταθερής τροχιάς στις 365.000, περίπου.

Στο μεταξύ, από την 1η Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, οι οποίοι προπλήρωσαν αλλά δεν εξάντλησαν την αξία τους (για το διάστημα 11 Μαρτίου – 4 Μαΐου). Οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα, οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με τον χρόνο που διήρκεσαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή