Πρόγραμμα για επιχειρήσεις αγροδιατροφικές

Πρόγραμμα για επιχειρήσεις αγροδιατροφικές

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι θα μπορούσε να επιταχύνει την εξέλιξη μιας επιχείρησης ή έστω και μιας επιχειρηματικής ιδέας; Χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, και αυτό ακριβώς προσφέρει η «Αγροανέλιξη», ο επιταχυντής αγροδιατροφικών επιχειρήσεων από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Rutgers University – New Brunswick σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να κατατεθούν έως τις 22 Μαΐου.

Ο στόχος του αγροδιατροφικού επιταχυντή είναι «να μεταμορφώσει νέες επιχειρηματικές ιδέες με προοπτικές σε ακμάζουσες επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μια ισχυρή κουλτούρα δικτύωσης και καινοτομίας».

Ο επιταχυντής «Αγροανέλιξη» θα δώσει την ευκαιρία σε 12 επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν προϊόντα ή/και υπηρεσίες από τα τέσσερα συγκεκριμένα πεδία να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν μέσα από ένα εντατικό τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά. Οι 12 επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες θα επιλεγούν σε πρώτο στάδιο μπορούν να αφορούν «οτιδήποτε»: από την καλλιέργεια ενός καινούργιου προϊόντος έως τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για πωλήσεις αγροτικών προϊόντων. Οι διοργανωτές έχουν θέσει ως όρο οι επιχειρήσεις που θα καταθέσουν αίτηση να έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας. «Αυτό το αποφασίσαμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτός που συνομιλούμε θα έχει σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί όμως να θέλει να εξελίξει αυτό που κάνει ή να στραφεί σε κάτι καινούργιο», τονίζεται από τους διοργανωτές. Θα ακολουθήσει ένα τρίμηνο εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης και συμβουλευτικής. Οι ειδικοί θα μάθουν στους εκπαιδευόμενους πώς μπορείς να τοποθετήσεις ένα προϊόν στην αγορά, αν υπάρχει αγορά για το προϊόν σου, πώς να αναπτύξεις συνέργειες και πολλά άλλα. 

Στη συνέχεια και ύστερα από αξιολόγηση από ανθρώπους της αγοράς, θα επιλεγούν οι 4 καλύτερες ιδέες στις οποίες θα δοθεί οικονομική ενίσχυση έως 13.000 ευρώ για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου και επιπλέον συμβουλευτική και καθοδήγηση για ένα χρόνο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο https://www.generationag.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή