Ερευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στα γραφεία τριών ΜΚΟ

Ερευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στα γραφεία τριών ΜΚΟ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα στα γραφεία τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έγινε τη Δευτέρα από κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Οι έλεγχοι έγιναν σε δύο δομές των ΜΚΟ σε Γλυφάδα και Αθήνα και σε μια δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα που έχει υπό τον έλεγχο της μία από τις τρεις ΜΚΟ.

Στο πλαίσιο των ελέγχων δεσμεύτηκε ψηφιακό υλικό, έγγραφα ενώ τα στελέχη των ΜΚΟ έδωσαν καταθέσεις στους άνδρες της οικονομικής αστυνομίας.

Οι έρευνες σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που μίλησε στο kathimerini.gr έγιναν στο πλαίσιο του ελεγκτικού σχεδιασμού της Αρχής αλλά και έπειτα από καταγγελία για διαχείριση χρημάτων που έγινε σε βάρος των ΜΚΟ. Εκτός από τις τρεις αυτές οργανώσεις οι καταγγελίες αφορούν και άλλες.

Στελέχη των ΜΚΟ πάντως διευκρινίζουν ότι η υπόθεση αφορά τη διαχείριση χρημάτων από το Ταμείο Ασύλου που διαχειρίζεται πλέον το υπουργείο Μετανάστευσης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ορισμένες ΜΚΟ έχουν προσφύγει δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου κατηγορώντας το ότι δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα για την κατάθεση χρημάτων με στόχο τη λειτουργία των δομών. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή