18 νέα κρούσματα, ένας θάνατος

18 νέα κρούσματα, ένας θάνατος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαμηλούς ρυθμούς εξελίσσεται η επιδημία στη χώρα μας. Χθες ανακοινώθηκαν 18 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, εκ των οποίων 12 αφορούν συρροή κρουσμάτων σε ευάλωτη ομάδα πληθυσμού. Συνολικά, ο αριθμός των περιστατικών ανέρχεται σε 2.744. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 32 ασθενείς. Χθες ανακοινώθηκε ένας επιπλέον θάνατος λόγω της νόσου, που ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού σε 152.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, επεσήμανε ότι είναι νωρίς για να φανεί ενδεχόμενη επίπτωση της άρσης των μέτρων στην καμπύλη της επιδημίας και σημείωσε ότι προς το παρόν ο αναπαραγωγικός ρυθμός της νόσου δεν έχει αλλάξει. Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιός να είχε «επισκεφθεί» τη χώρα και πριν από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος, σημειώνοντας ότι θα γίνει σχετική μελέτη. Τέλος, αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να ακολουθούμε όλοι στη νέα κανονικότητα. Αυτά είναι αποφυγή μετακίνησης με ΜΜΜ, ορθή χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών, αποφυγή χώρων υψηλού συγχρωτισμού ακόμα και ανοικτών, αποφυγή επαφών με πολλά διαφορετικά άτομα και επιτήρηση της υγείας για το ενδεχόμενο εκδήλωσης συμπτωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή