Η Τοπαλούδη οδηγήθηκε «ως αμνός επί σφαγή»

Η Τοπαλούδη οδηγήθηκε «ως αμνός επί σφαγή»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραδειγματική τιμωρία των δύο δραστών της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, στη δίκη που διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η εισαγγελική λειτουργός σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την παρουσία των τραγικών γονιών της άτυχης φοιτήτριας, υποστήριξε ότι οι δύο δράστες, ένας καταγόμενος από τη Ρόδο και ο άλλος αλβανικής καταγωγής, είχαν προσχεδιάσει τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας, και εν γνώσει τους την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τής στυγερής της δολοφονίας. Οι αντιφατικές τους απολογίες, όπου ο ένας επιχειρούσε να τα ρίξει στον άλλον και να απαλλαγεί από το βάρος της αποτρόπαιης δολοφονίας, κατά την εισαγγελέα, υπήρξαν προϊόν υπερασπιστικής γραμμής, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και την αλήθεια των γεγονότων.

«Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης… Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους».

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της που κράτησε ώρες, σημείωσε πως η άτυχη φοιτήτρια οδηγήθηκε «ως αμνός επί σφαγή», και ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αποφασίσει να βιάσουν μια κοπέλα εκείνο το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα των συνθηκών της στυγερής δολοφονίας, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι στη Ρόδο υπήρξαν εξόφθαλμες παραλείψεις και υπονόησε ότι η οικογένεια του ενός εκ των δραστών, επειδή είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έκανε το παν για να συγκαλύψει τις ευθύνες του παιδιού της.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες των δραστών για το έγκλημα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο καταγόμενος από τη Ρόδο ήταν ο εγκέφαλος των βιασμών και ότι ο άλλος επειδή ήταν ωραίος λειτουργούσε ως δόλωμα. Σχετικά με τα όσα οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν μέσα στο δικαστήριο απολογούμενοι, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι απείχαν από την αλήθεια, τονίζοντας ότι η πρώτη απολογία του αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρου είναι η μόνη που κινείται κοντά στην πραγματική εκδοχή των γεγονότων.

Η εισαγγελική λειτουργός τάχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων, τονίζοντας στους τραγικούς γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ότι δικαιοσύνη θα αποδοθεί για τον άδικο και τραγικό θάνατο του παιδιού τους. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί, εκτός απροόπτου, ώς το τέλος της εβδομάδας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή