Τα καλά νέα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή στην… Τεχνόπολη

Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου, γιορτάζει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη» που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά την Κυριακή. Η εν λόγω δράση θα έχει θέμα «Inclusion for all» και θα είναι αφιερωμένη στις βασικές αξίες που πρεσβεύει το θέμα που επέλεξε για φέτος το ICOM: «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή». Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα του ΒΜΦ σχεδίασε και προτείνει μια σειρά από εικονικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα, που έχουν στόχο να αναδείξουν πολύτιμες έννοιες για κάθε κοινωνία, όπως είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και η διαφορετικότητα, προάγοντας ταυτόχρονα την εξάλειψη των διακρίσεων μέσα και έξω από το μουσείο.

Online εύρεση εργαζομένων

Λύση στην αναζήτηση εργατικών χεριών για τη συγκομιδή φρούτων εποχής φιλοδοξεί να προσφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα στήριξης της αγροτικής οικονομίας #Μένουμε_Ενεργοί που δημιούργησε ο Δήμος Αγιάς Λάρισας με στόχο την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Ειδικότερα, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα κινητοποίησης ανθρώπινου δυναμικού στους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, ενώ σε επόμενο στάδιο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, η εστίαση, η τέχνη και ο πολιτισμός, οι εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και η αγορά και πώληση αγροτικών μηχανημάτων. Μέσα από την πλατφόρμα, επιχειρηματίες, παραγωγοί, φορείς, συνεταιρισμοί, αγρότες και αλιείς μπορούν να δημοσιεύουν τις ανάγκες τους για εξοπλισμό και εργατικό δυναμικό και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί αντίστοιχα να δημοσιοποιεί με ασφαλή τρόπο τη διαθεσιμότητά του για παροχή εργασίας.

Ρομπότ εκπροσώπησαν αποφοίτους

Εικονική αποφοίτηση οργάνωσε το Πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο με τη χρήση τηλεχειριζόμενων ρομπότ, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε μια παραδοσιακή τελετή. Οι φοιτητές επικοινωνούσαν με την τελετή μέσω τηλεδιάσκεψης, με το πρόσωπό τους να εμφανίζεται στις οθόνες των ρομπότ, τα οποία φορούσαν την τυπική τήβεννο και πηλήκιο αποφοίτησης. Με την ανάγνωση του ονόματος κάθε φοιτητή, το ρομπότ κινείτο προς τον πρόεδρο του πανεπιστημίου και το πρόσωπο του εν λόγω φοιτητή εμφανιζόταν στο τάμπλετ στο «πρόσωπο» του ρομπότ, το οποίο τηλεχειρίζονταν τέσσερις φοιτητές που ήταν φυσικά παρόντες, ώστε να αποκτηθεί η εμπειρία της αποφοίτησης.

Εξολοθρευτής, coronavirus edition

Μέσα σε μόλις δύο λεπτά εξολοθρεύει τον κορωνοϊό από τις επιφάνειες ένα ιαπωνικό ρομπότ, χάρη στη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Το εν λόγω ρομπότ, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 140.000 δολάρια, κάνει αυτόματη απολύμανση νοσοκομείων και άλλων χώρων, εκπέμποντας υπεριώδες φως σε μήκος κύματος 200 έως 315 νανομέτρων, απολυμαίνοντας κρεβάτια, πόμολα και άλλες επιφάνειες. Επειτα από ακτινοβόληση δύο έως τριών λεπτών οι παθογόνοι μικροοργανισμοί έχουν υποστεί αρκετή βλάβη για να αδρανοποιούνται ή να καταστρέφονται. Μάλιστα, υπολογίζεται πως η αποτελεσματικότητά του στην εξαφάνιση του ιού από ιατρικές μάσκες Ν95, για τις οποίες υπάρχει έλλειψη διεθνώς, ανέρχεται στο 99%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή