Ο «διάλογος» Δημάρχου Αγίας Παρασκευής – «Ρουβίκωνα» (video)

Ο «διάλογος» Δημάρχου Αγίας Παρασκευής – «Ρουβίκωνα» (video)

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφοδο στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας". Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, περίπου 30 αντιεξουσιαστές μπήκαν στο κτίριο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μεσογείων και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του δημάρχου, στον 3ο όροφο.  Εκείνη την ώρα ο κ. Βασίλης Ζορμπάς είχε συνάντηση με συνεργάτες του και αντικείμενο την επαναλειτουργία θερινού δημοτικού κινηματογράφου.

 

Ακολούθησε διάλογος του δημάρχου με τα μέλη της αναρχικής ομάδας αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όταν αστυνομικοί με δακρυγόνα απομάκρυναν νεαρούς από την πλατεία λόγω συνωστισμού. "Με κατηγόρησαν ότι έφερα τα ΜΑΤ στην πλατεία" είπε στην "Κ" ο κ. Ζορμπάς περιγράφοντας όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο γραφείο του και συνέχισε: "μου είπαν ότι ενώ τα μαγαζιά στην πλατεία διακινούν κοκαΐνη εγώ κυνηγάω τα παιδιά που καπνίζουν χόρτο και μου ζήτησαν να μη φέρω ξανά τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή". 

Η παρουσία των μελών της αναρχικής ομάδας στο δημαρχείο ήταν ειρηνική, ενώ κατά την αποχώρησή τους πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα όπως "ενάντια στην υγειονομική και κατασταλτική επιδημία". Κατέγραψαν την ενέργειά τους σε βίντεο και στη συνέχεια δημοσιοποίησαν κείμενο στο διαδίκτυο.

Σ' αυτό απέδωσαν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας και την παρουσία αστυνομικών στην περιοχή στα σχέδια της δημοτική αρχής για "ανάπλαση της πλατείας , πολλαπλασιασμό των τραπεζοκαθισμάτων και εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων" και κάλεσαν τον δήμαρχο "να μην ξαναφέρει την αστυνομία".  "Τους είπα ότι δεν θέλω ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα ναρκωτικά, ούτε όμως και να προκαλείται συνωστισμός στην πλατεία με κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού" είπε στην "Κ" ο κ. Ζορμπάς. ενώ και στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο δ. Αγίας Παρασκευής ακούγεται να λέει «λόγω τιμής εγώ δεν ήξερα ότι θα έρθουν τα ΜΑΤ»

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ξέσπασαν επεισόδια όταν η αστυνομία αποπειράθηκε να απομακρύνει με δακρυγόνα περίπου 300 – 400 άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απαγόρευσε την πρόσβαση στην πλατεία στη διάρκεια της νύχτας, απόφαση που ωστόσο ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή