ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμεση ανάλυση: Πάμε ή δεν πάμε πλατεία, τελικά;

amesi-analysi-pame-i-den-pame-plateia-telika-2378362

Γίνεται μια τόσο ωραία εικόνα να δημιουργεί τόσο κακές εντυπώσεις; Κι όμως γίνεται. Στις νυχτερινές φωτογραφίες της νέας πλατείας Ομονοίας που μάς αποκαλύφθηκε χθες υπέρλαμπρη, έπειτα από τόσους μήνες -χρόνια- αναμονής, η ανησυχία επισκίασε τη χαρά. Τα «γιατί» ήταν περισσότερα από τα «μπράβο».

Γιατί έπρεπε να γίνει μια φιέστα εν μέσω υγειονομικής κρίσης; Γιατί να μην έχουν ληφθεί μέτρα; Γιατί να μην τηρούνται αποστάσεις; Γιατί η δημοτική αρχή δεν επέλεξε τον πλέον αθόρυβο τρόπο των αποκαλυπτηρίων, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο και ένα μήνυμα υπεύθυνης στάσης εν μέσω πανδημίας.

amesi-analysi-pame-i-den-pame-plateia-telika0

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τα γεγονότα στις πλατείες της Αγίας Παρασκευής και της Κυψέλης, η κυβέρνηση σε κάθε τόνο υπογραμμίζει τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της αυτοσυγκράτησης, τα διαφημιστικά σποτάκια μας καλούν να «μην πάμε πλατεία» και χθες στην πλατεία Ομονοίας, με φόντο το όμορφο συντριβάνι, νέοι, ηλικιωμένοι και παιδιά, αγκαλιάζονταν, φιλιούνταν, φωτογραφίζονταν.

Με την ανυπομονησία του κόσμου να έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, ο Δήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αρκετοί πολίτες θα συγκεντρώνονταν για να δουν από κοντά το αποτέλεσμα των εργασιών και να θαυμάσουν το φωταγωγημένο συντριβάνι.

Χθες εστάλη ένα λάθος μήνυμα, ένα μήνυμα ελαφρότητας και ανεύθυνης στάσης. Χθες η δημοτική αρχή αυτοϋπονόμευσε μια προσπάθεια ουσιαστική για την πόλη και τους κατοίκους της.