Τα μέτρα ασφαλείας στα ταξίδια με πλοίο

Τα μέτρα ασφαλείας στα ταξίδια με πλοίο

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποιο τρόπο θα ταξιδεύουμε από εδώ και στο εξής; Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε το σχετικό πλαίσιο χθες κατά την ενημέρωση, περιγράφοντας αναλυτικά τις μετακινήσεις με πλοίο και τονίζοντας πως, όσον αφορά τα αεροπλάνα, βρισκόμαστε ακόμα σε φάση συσκέψεων πριν από τις τελικές αποφάσεις.

Ως προς τα πλοία, θα ταξιδεύουν με μέγιστη πληρότητα στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών, όπως ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες. Πριν από την επιβίβαση στο πλοίο, θα γίνεται θερμομέτρηση και ταυτόχρονα θα υπάρχει συμπλήρωση ενός ειδικού ερωτηματολογίου «κατάστασης υγείας». Επιβάλλεται η απόσταση 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση – αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου. Η χρήση καμπίνας θα επιτρέπεται μόνο σε ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια συγγενείας α΄ βαθμού, οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Η διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα θα είναι ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Θα χρειάζεται υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας πριν από την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλόων στις γραμμές Ελλάδος – Ιταλίας.

Επίσης, επιβάλλεται η εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και η ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου. Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος, θα γίνεται απομόνωση σε ειδικό χώρο και αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείρισή του. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όσον αφορά τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές, γίνονται συσκέψεις και θα υπάρξουν λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, η ΥΠΑ επισημαίνει για τις πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες γίνονται κανονικά έως τώρα αλλά σε περιορισμένο αριθμό, ότι αναμένεται σταδιακή επαναφορά συχνοτήτων και συνδέσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, λόγω της άρσης απαγόρευσης μετακινήσεων στην επικράτεια όλης της χώρας. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του, οι κρατικές πτήσεις, οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, οι στρατιωτικές πτήσεις (δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις του Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

Στην Πινακοθήκη

Τα μέτρα ασφαλείας στα ταξίδια με πλοίο-1

Την Εθνική Πινακοθήκη επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών της από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε χθες να βγαίνει εκτός Μαξίμου και πραγματοποίησε επίσκεψη στις υπό ανακατασκευή και επέκταση εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους χώρους από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και για τη μορφή που θα έχει η νέα Πινακοθήκη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί βάσει προγράμματος και να παραδοθεί στο κοινό το 2021, ανήμερα την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα συμπέσει με μία από τις πλέον συμβολικές ημέρες του εορταστικού έτους συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την έναρξη της Επανάστασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή