Επανέναρξη αεροπορικών δρομολογίων

Επανέναρξη αεροπορικών δρομολογίων

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζεσταίνει τις μηχανές της η αεροπορική βιομηχανία, η οποία ξεκινά τη δραστηριότητά της σταδιακά, ανοίγοντας προορισμούς που είχαν «κλείσει» μέχρι πρότινος λόγω της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει συχνότητες σε υφιστάμενους προορισμούς. Ειδικότερα η Air France αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις μεταξύ Παρισιού και Αθήνας στις 23 Μαΐου. Ο Μάιος θα βρει την εταιρεία με δύο συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, ενώ από την 1η Ιουνίου η συχνότητα ανέρχεται σε 3 πτήσεις την εβδομάδα και αυξάνονται σταδιακά μέχρι 22/6. Επιπλέον, από τις 27/6 η Air France επαναφέρει τη σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση.

Η Austrian Airlines επεκτείνει την αναστολή έως τις 7/6. Η SWISS σχεδιάζει να επαναφέρει τις πτήσεις της για προορισμούς στη Μεσόγειο, ενώ στο πρόγραμμα θα προστεθούν επίσης και μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Βρυξέλλες και Μόσχα. Η Eurowings αναμένεται να ανοίξει εντός του μήνα πτήσεις προς Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κροατία. Η Brussels Airlines σκοπεύει να επαναφέρει τη λειτουργία πτήσεων με μειωμένες συνδέσεις από τις 15/6. Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air σχεδιάζει την έναρξη δρομολογίων από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου προς την Πορτογαλία από τις 16/6 και στην Ελλάδα από τον Ιούλιο, με την προϋπόθεση φυσικά της άρσης της απαγόρευσης. Ο προγραμματισμός της εταιρείας θέλει την έναρξη πτήσεων στις αρχές Ιουλίου προς Ζάκυνθο, Ηράκλειο και Ρόδο και στη συνέχεια και σε άλλους προορισμούς. Η Ryanair σκοπεύει να πραγματοποιήσει το 50% των προγραμματισμένων δρομολογίων που είχε σχεδιάσει πριν από την πανδημία για το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα. Φέτος θα λειτουργήσει δύο βάσεις στην Ελλάδα, στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης με 2 αεροπλάνα σε κάθε μία από αυτές. Την Αθήνα με το Τορόντο και το Μόντρεαλ θα συνδέει με καθημερινές απευθείας πτήσεις από τις 25/6  η Air Canada.

Η Aegean προχωρά από τις 18/5 σε ενίσχυση των συχνοτήτων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και από 25/5 προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπόλοιπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού. Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και την Ολλανδία. Παρατείνεται έως τις 14/6 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία. Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31/5 η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή