Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και επεισόδια για τα… χθεσινά επεισόδια (βίντεο – φωτογραφίες)

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και επεισόδια για τα… χθεσινά επεισόδια (βίντεο – φωτογραφίες)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρίψη μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Αποστόλου Παύλου, κοντά στο τουρκικό προξενείο, προχώρησαν απόψε μέλη οργανωμένης ομάδας.

Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους, ενώ από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε έξι σταθμευμένα οχήματα.

Στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

kadoi.jpg

Μετά την επίθεση, δυνάμεις της ΕΛΑΣ κινήθηκαν προς την πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη όπου και δέχτηκαν νέα επίθεση από τους νεαρούς.

ix.jpg

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία που κατέληξε στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επέμβαση της αστυνομίας για παρουσία συγκεντρωμένων ατόμων στην πλατεία Καλλιθέας.

Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «η Πόλη Ανάποδα» επεσήμανε ότι σκοπός της σημερινής κινητοποίησης – η οποία πραγματοποιήθηκε «τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας» – είναι η προστασία των ελεύθερων χώρων και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Κάνει δε λόγο για αναίτια επίθεση της αστυνομίας χθες το βράδυ. Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητάει από την κυβέρνηση «να σταματήσει να στοχοποιεί και να καταστέλλει τη νεολαία στο Δημόσιο Χώρο και να ασχοληθεί σοβαρά με την ομαλή επαναφορά από το lockdown χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, thestival

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή