ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε «πρώτο πλάνο» παγκοσμίως η επαναλειτουργία της Ακρόπολης

se-proto-plano-pagkosmios-i-epanaleitoyrgia-tis-akropolis-2378768

Σε πρώτο «πλάνο» πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, που συνέπεσε και με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

se-proto-plano-pagkosmios-i-epanaleitoyrgia-tis-akropolis0

Εικόνες από τον Ιερό Βράχο μετέδωσαν πολλά διεθνή δίκτυα από την Ευρώπη και όχι μόνο, τονίζοντας και τη συμβολική σημασία της επαναλειτουργίας μετά από δύο μήνες: τόσο τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όσο και το γεγονός ότι η Ελλάδα, μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, ετοιμάζεται με προσεκτικά βήματα να υποδεχθεί τουρίστες με ασφάλεια.

se-proto-plano-pagkosmios-i-epanaleitoyrgia-tis-akropolis2

«Οι επισκέπτες θα έχουν το δικαίωμα να επισκεφθούν όλους τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους στη χώρα, μετά από κλείσιμο δύο μηνών λόγω της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ειδικά ρεπορτάζ αφιέρωσαν μεταξύ άλλων το ABC News και το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, πρώτη επισκέπτης του μνημείου ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

se-proto-plano-pagkosmios-i-epanaleitoyrgia-tis-akropolis4

Το άνοιγμα των ελληνικών αρχαιολογικών χώρων και ειδικότερα της Ακρόπολης, στο πλαίσιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, προβάλλουν επίσης τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης στη σημερινή ειδησεογραφία τους.

«Επειτα από ένα διάλειμμα σχεδόν δύο μηνών, οι ελληνικοί αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν ξανά σήμερα, όπως η Ακρόπολη της Αθήνας, ενώ η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν η πρώτη που πήγε σήμερα στο έμβλημα της ελληνικής πρωτεύουσας» αναφέρει χαρακτηριστικά η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF).