ABC: Θετική έκπληξη η Ελλάδα στη μάχη κατά του κορωνοϊού

ABC: Θετική έκπληξη η Ελλάδα στη μάχη κατά του κορωνοϊού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «το απρόσμενο αουτσάιντερ» που κερδίζει στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού περιγράφεται η χώρα μας σε ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του δικτύου, Τζέιμς Λόνγκμαν, «η Ελλάδα τώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα και ο Παρθενώνας θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες από σήμερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα ήταν μια πραγματική έκπληξη και «αγωνίστηκε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες».

Με φόντο πλάνα από το «Ελ. Βενιζέλος» επισημαίνεται ότι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας ήταν τα τεστ ανίχνευσης που γίνονταν από τις 20 Μαρτίου στο αεροδρόμιο, καθώς και τα ειδικά ξενοδοχεία, από όπου οι διεθνείς επισκέπτες περίμεναν τα αποτελέσματα, και σε περίπτωση αρνητικού τεστ, ακολουθούσε 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Παράλληλα, με εικόνες από τις  γεμάτες παράλιες της Αθήνας, σημειώνεται ότι το μεγάλη δοκιμασία για τη χώρα έπεται καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο, κατά το οποίο επιτράπηκε η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

«Η χώρα που βασίζεται στον τουρισμό πρέπει να το κάνει σωστά», συμπληρώνει ο ανταποκριτής του ABC, παραθέτοντας στη συνέχεια δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η οποία δήλωσε ότι «προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των ανθρώπων».

Στο ερώτημα του ανταποκριτή «ποιο θα ήταν το μήνυμά σας στον υπόλοιπο πλανήτη», η υπουργός απάντησε πως «το μήνυμα μου είναι ελάτε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή