Τα καλά νέα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθησιακή πλατφόρμα

Ελληνική γλώσσα, μυθολογία και στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού θα αρχίσουν να διδάσκονται πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής της μαθησιακής πλατφόρμας για την ελληνική γλώσσα StaEllinika, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε επιλεγμένα σχολεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πανεπιστήμιο Simon Fraser και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η πιλοτική αυτή εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί σε επιλεγμένα σχολεία των ΗΠΑ, σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, η Πενσιλβάνια, η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, υπό την επίβλεψη του δρος Αναστασίου Κουλαρμάνη, διευθυντή του τμήματος Παιδείας της  Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Απρόσμενη συναυλία του Κιθ Ερμπαν

Φόρο τιμής στους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού απέδωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής της κάντρι μουσικής Κιθ Ερμπαν, τραγουδώντας για επαγγελματίες του τομέα υγείας στον drive-in κινηματογράφο Stardust στην πόλη Νάσβιλ των ΗΠΑ. Η απρόσμενη συναυλία διήρκεσε μία ώρα και αποτέλεσε μια συμβολική ένδειξη ευγνωμοσύνης στα 200 μέλη του προσωπικού –γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες– του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Vanderbilt. Το κοινό την παρακολούθησε από περίπου 125 αυτοκίνητα.

Θα ανοίξει η Παναγία Σουμελά

Βάσιμες ελπίδες ότι θα ανοίξει εκ νέου το ιστορικό μοναστήρι Παναγίας Σουμελά έδωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και στήριξης της ιστορικής μονής, οι οποίες έχουν κρατήσει σχεδόν πέντε χρόνια. Η μονή επρόκειτο να επαναλειτουργήσει φέτος με την ευκαιρία των εορτασμών για τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως ανέφερε ο κ. Ερσόι, η ολοκλήρωση των εργασιών καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία αλλά και λόγω του δύσβατου της βραχώδους αυτής περιοχής. Η πρόσβαση στα προβληματικά σημεία, όπου υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων, γίνεται μόνο με ειδικά συνεργεία ορειβατών, είπε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος όμως διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει επιτάχυνση των εργασιών, ώστε η Μονή Σουμελά να ανοίξει τη φετινή σεζόν, ίσως τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Κουκλοθέατρο online

Διαδικτυακές παραστάσεις κουκλοθεάτρου παρουσιάζει η ομάδα Κιβωτός των Μύθων, παρότι ο πολυχώρος Παραμυθοχώρα παραμένει κλειστός λόγω των μέτρων. Η Μαρία και η Σπυριδούλα Παπαγεωργίου διηγούνται τις πιο συναρπαστικές ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους, ανοίγοντας ένα τεχνολογικό παράθυρο στον κόσμο της φαντασίας και των παραμυθιών. Τα παραμύθια θα ανεβαίνουν κάθε Δευτέρα στις 17.00 στο κανάλι της Παραμυθοχώρας στο YouTube και θα παραμένουν διαθέσιμα για 24 ώρες.

Aναβάθμιση πεζοδρομίων στην Αθήνα

Σημαντικό έργο συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων, ετοιμάζεται να βάλει μπροστά ο Δήμος Αθηναίων. Περίπου 200.000 τ.μ. πεζοδρομίων αναμένεται να στρωθούν με σύγχρονα υλικά δαπεδόστρωσης με ψυχρές ιδιότητες μέσα στην επόμενη τριετία, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των θερμικών νησίδων στην πόλη. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης για τη βελτίωση της βατότητας, με διαμόρφωση ραμπών ΑΜΕΑ και αφαίρεση εμποδίων.

Αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά

Ζωή αναμένεται να αποκτήσει και πάλι ο Πύργος του Πειραιά, το διάσημο κτίριο της πόλης που παραμένει ανενεργό 45 και πλέον χρόνια μετά την κατασκευή του. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως στον Δήμο Πειραιά να υπογράψει τη σύμβαση αξιοποίησής του με τον ανάδοχο, καθώς ο απαιτούμενος προσυμβατικός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς παρατηρήσεις. Πλέον η πόλη μετράει αντίστροφα για την έναρξη των εργασιών στον Πύργο, ο οποίος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίσμα με γραφεία και καταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή