Ερωτηματολόγια για τους επιβάτες των πλοίων

Ερωτηματολόγια για τους επιβάτες των πλοίων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διαρκείας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν από την επιβίβασή τους σε αυτό να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο. Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας). Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19. Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να τα προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία είτε στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, είτε να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβασή τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου. Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Οι επιβάτες της ακτοπλοΐας θα πρέπει πλέον να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης. Στα πλοία θα πρέπει να υφίσταται ένα έγγραφο σχέδιο διαχείρισης (management plan) πρόληψης και ελέγχου COVID-19, του οποίου οι ναυτικοί πρέπει να έχουν σαφή γνώση και άμεση ετοιμότητα προς εφαρμογή. Στο εν λόγω σχέδιο διαχείρισης θα προβλέπεται ομάδα κρούσης COVID-19 (task force COVID-19), με επικεφαλής τον πλοίαρχο.

Το σχέδιο διαχείρισης θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει κανονισμό για την ατομική υγιεινή, τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας, επιτήρηση συμπτωμάτων για τα πληρώματα, διαδικασίες αντιμετώπισης ύποπτου κρούσματος κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή