Τα καλά νέα

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις

Σε λειτουργία, αλλά μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, βρίσκονται από χθες όλες οι κλειστές και ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων καθώς και τα τέσσερα δημοτικά κολυμβητήρια στο Σεράφειο, στο Γουδί, στην Κολοκυνθού και στη Γκράβα. Πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να έχουν τα αθλητικά σωματεία με αθλουμένους άνω των 13 ετών, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων ΣΕΦΑΑ και παραγωγικών σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άτομα με αναπηρίες που τους έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως θεραπευτική άσκηση. Εν τω μεταξύ, με 14 ειδικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενισχύθηκε η καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Τα νέα μηχανήματα χρησιμοποιούνται στις απολυμάνσεις πεζοδρομίων και λειτουργούν με καυτό νερό-ατμό σε συνδυασμό με ειδικό καθαριστικό.

Μονοπάτια 90 χλμ. στον Υμηττό

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μονοπατιών στον Υμηττό συνυπέγραψαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), το Μη Κερδοσκοπικό Φυσιολατρικό Σωματείο με την Επωνυμία «Περιπατητική Ομάδα Υμηττού», το «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.», το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα μονοπάτια θα διαρθρώνονται σε έξι διαδρομές και θα έχουν συνολικό μήκος 90 χλμ. Οι διαδρομές θα χαραχθούν με σκοπό τη διασύνδεσή του με τα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα του Λεκανοπεδίου της Αττικής στη δυτική πλευρά του Υμηττού, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες ψυχαγωγίας, άθλησης και περιπάτου των κατοίκων. Ολες οι διαδρομές ξεκινούν και τελειώνουν στις παρυφές του αστικού ιστού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον πεζοπόρο.

Απολύμανση σχολείων με ρομπότ

Με ειδικά ρομπότ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην απολύμανση των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων εξοπλίστηκε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Το κάθε ρομπότ μπορεί να απολυμάνει μέχρι και 700 τ.μ. ενώ η απολύμανση για ένα μέσο δωμάτιο διαρκεί περίπου 6 λεπτά. Μετά την απολύμανση οι χώροι είναι άμεσα κατάλληλοι προς χρήση. «Με τη νέα εξελιγμένη μέθοδο απολύμανσης εξοικονομούνται πόροι, αλλά πρωτίστως διασφαλίζεται η υγεία των δημοτών μας. Παραμένουμε ασφαλείς με σχέδιο και οργάνωση, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Περισσότερες καινοτόμοι επιχειρήσεις

Σημαντική αύξηση του αριθμού των καινοτόμων επιχειρήσεων καταγράφηκε στη χώρα μας, κατά την περίοδο 2016-2018, σύμφωνα με νέα έρευνα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Συγκεκριμένα, το ποσοστό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που έφεραν κάποιου είδους καινοτομία στα προϊόντα και στις επιχειρησιακές τους διαδικασίες ανήλθε στο 60,3%, παρουσιάζοντας άνοδο περίπου 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την περίοδο 2014-2016, καθώς και αύξηση της τάξεως των 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την περίοδο 2010-2012. Τα συμπεράσματα βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία που αποστέλλονται από το ΕΚΤ στη Eurostat, στο πλαίσιο της ολιστικής πανευρωπαϊκής έρευνας για την καινοτομία και τις πρωτοποριακές δραστηριότητες των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. (CIS – Community Innovation Survey). Στην Ελλάδα, η έρευνα συμπεριέλαβε 12.213 επιχειρήσεις, με δέκα απασχολουμένους και άνω, σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Ετερόκλητες καλλιτεχνικές δημιουργίες

Διαθέσιμα στον ιστότοπο του Ιδρύματος Ωνάση είναι, από τις αρχές της εβδομάδας, τα νέα έργα του καλλιτεχνικού πρότζεκτ «Enter», μέσω του οποίου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις ετερόκλητες δημιουργίες τους, που προέκυψαν μέσα από την καραντίνα. Το συνεργατικό πρότζεκτ της Στέγης και του Onassis USA έφερε από τις 24 Απριλίου αναθέσεις νέων έργων σε καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αποτυπώνουν και σχολιάζουν τη σημερινή πραγματικότητα της πανδημίας, ενώ προϋπόθεση για κάθε έργο είναι η δημιουργία του μέσα σε 120 ώρες. Τα εκθέματα του πρότζεκτ χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλομορφία και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφορούν διάφορες θεματικές ενότητες της σύγχρονης εποχής, όπως «το cocooning, τη δουλειά τον καιρό της καραντίνας και τη συμφιλίωση με τη βία της φύσης». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή