Δευτέρα η απόφαση για Δημοτικά

Δευτέρα η απόφαση για Δημοτικά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Δευτέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Χθες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο «για την πιο κατάλληλη περίοδο για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, ακόμη και για λίγο, διότι έχουμε πολύ λίγα κρούσματα». Την ίδια στιγμή, σήμερα θα υπάρξουν ακριβέστερα δεδομένα για την προσέλευση στο σχολείο των μαθητών Γυμνασίου και Α΄ και Β΄ Λυκείου, οι οποίοι επέστρεψαν την περασμένη Δευτέρα, ενώ πολύ χαμηλή, έως και μηδενική, είναι η παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για την προετοιμασία των σχολικών μονάδων (απολύμανση κ.λπ.) αλλά και τη διευθέτηση των παιδιών σε δύο βάρδιες, όπως αποφασίστηκε για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι πιστεύει πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και για παιδαγωγικούς λόγους, εστιάζοντας στην επιστροφή των παιδιών στην καθημερινή –και άρα, στο σχολείο– κανονικότητα. Πλην της παρέμβασης του κ. Τσιόδρα, και ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε (ΣΚΑΪ) πως «όπως έχουν δείξει τα στοιχεία των τελευταίων δύο εβδομάδων πάμε καλά. Αν συνεχίσουν τα θετικά δείγματα, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία».

Από την άλλη, κατά τις πρώτες μέρες της επιστροφής –τη Δευτέρα και χθες– των μαθητών Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου η προσέλευση ήταν περίπου 75% στα Γυμνάσια και 60% στις δύο τάξεις του Λυκείου, ενώ σχεδόν μηδενική είναι στη Γ΄ Λυκείου. Σήμερα βέβαια θα υπάρξει καλύτερη εικόνα, αφού τη Δευτέρα και χθες οι μαθητές επέστρεψαν μοιρασμένοι σε δύο βάρδιες και για να δουν τους φίλους τους, μετά τη δίμηνη διακοπή των σχολείων.

Μετάδοση μαθημάτων

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται πολιτικά ηττημένη στο θέμα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων από το σχολείο για τους μαθητές που απουσιάζουν. Χθες, δήλωσε (OPEN) ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών η απευθείας μετάδοση των μαθημάτων, δήλωση που αποτελεί σαφή υπαναχώρηση από τις αρχικές προθέσεις του υπουργείου. Αυτό τόνιζαν και οι εκπαιδευτικοί που μετείχαν χθες στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, εκκρεμεί το αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών προς την ηγεσία του υπουργείου να παρουσιάσει την έκθεση αντικτύπου, όπως ονομάζεται, που αξιολογεί τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στο σχολικό περιβάλλον η ύπαρξη κάμερας στη σχολική τάξη.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί εστίασαν και στην υπαναχώρηση στην οποία προέβη η υπουργός Παιδείας ως προς τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία, οι οποίες δεν θα δοθούν τελικά, το ηλικιακό όριο για τις εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια, το οποίο προβλέφθηκε αλλά δεν θα ισχύσει και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, ρύθμιση που επίσης απεσύρθη. Εως χθες το απόγευμα αναμένονταν από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίσεις για τη λειτουργία των νέων Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή