Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και τρένα

Αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και τρένα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα προστασίας, αυξημένη κίνηση και λίγη γκρίνια συνθέτουν την εικόνα των μετακινήσεων με ΚΤΕΛ, οι οποίες ξεκίνησαν δυναμικά από προχθές. Στα ΚΤΕΛ Λιοσίων επανήλθε το σύνολο των δρομολογίων που εκτελούνταν προ περιοριστικών μέτρων και αυτό κυρίως λόγω του περιορισμού που έχει επιβληθεί στον αριθμό των επιβατών. Σημειώνεται ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις επιβάλλουν την κυκλοφορία των λεωφορείων των ΚΤΕΛ με το 50% των επιβατών, δηλαδή 25 άτομα. «Ολα μας τα δρομολόγια φεύγουν με 25 άτομα, δηλαδή γεμάτα και μερικές φορές πρέπει να προσθέτουμε και έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετήσουμε τους επιβάτες», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων. «Ελπίζω να μειωθεί ο περιορισμός για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», σημείωσε ο ίδιος.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στα ΚΤΕΛ Κηφισού όπου η ζήτηση καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη. Είναι ενδεικτικό ότι από πέντε δρομολόγια που αναχώρησαν την περασμένη Κυριακή από τον σταθμό του Κηφισού, τη Δευτέρα (πρώτη ημέρα ελεύθερης μετακίνησης εκτός νομού) τα δρομολόγια εκτοξεύθηκαν στα 130. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση σημαντικό ρόλο παίζει και ο περιορισμός στις επιβιβάσεις που έχει μειώσει στο ήμισυ τη χωρητικότητα των λεωφορείων. «Ξεκινάμε με γεμάτα λεωφορεία (25 επιβάτες) από την Αθήνα και στην πορεία, σε κάποια στάση επιθυμούν να επιβιβαστούν δυο-τρεις επιβάτες ακόμα. Εμείς δεν τους επιτρέπουμε να ανεβούν γιατί απαγορεύεται. Πρέπει να περιμένουν μερικές ώρες μέχρι να φτάσει το επόμενο δρομολόγιο με την ελπίδα η πληρότητά του να επιτρέπει την άνοδο επιβατών» εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κηφισού Σοφ. Φάτσιος, ο οποίος αναρωτιέται γιατί ισχύει ο περιορισμός αυτός στα λεωφορεία όπου ο αέρας ανακυκλώνεται με φυσικό τρόπο, ενώ στα αεροπλάνα δεν έχει τεθεί τέτοιος περιορισμός.    

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρήθηκε και στους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τους οποίους επέλεξε μεγάλη μερίδα ταξιδιωτών για τις πρώτες μετακινήσεις μετά την άρση των περιορισμών. Και στα τρένα επιβάλλεται ο περιορισμός στις επιβιβάσεις, καθώς επιτρέπεται το 50% των επιβατών που χωράει ο κάθε συρμός για λόγους υγιεινής. Αποτέλεσμα ήταν σε αρκετά δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης να προστεθούν επιπλέον βαγόνια ώστε να εξυπηρετηθεί ο όγκος των μετακινούμενων. Σημειώνεται ότι από προχθές έχουν επανέλθει όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στον άξονα  Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών στις μετακινήσεις. Από τη Δευτέρα κυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες IC 50, IC 52, IC56 και IC 58, από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη, καθώς και οι αμαξοστοιχίες IC 51, IC 53, IC 57 και IC 59, από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή