ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγός του ΕΦΕΤ για την επανεκκίνηση της εστίασης

shutterstock_1253926483

Oδηγίες προσαρμογής ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα εξέδωσαν ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ).

Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Μεταξύ άλλων στον  οδηγό προβλέπονται οργανωτικά μέτρα για τους επιχειρηματίες, συστάσεις για σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων, ενθάρρυνση των ανέπαφων συναλλαγών, ενημερωτικές πινακίδες.

Επίσης οι υπεύθυνοι καλούνται να ενισχύσουν νέους τρόπους παραγγελιών, όπως για παράδειγμα πίνακες σταθερών μενού ή οθόνες, μενού σε app ή μενού με δυνατότητα λήψης σε smartphones. Επίσης ενθαρρύνεται η χρήση καταλόγων μίας χρήσης, ενώ στο take away ο διανομέας πρέπει να φοράει μάσκα και γάντια.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

  • Επισυνάπτεται ο οδηγός του ΕΦΕΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/