Οδηγός του ΕΦΕΤ για την επανεκκίνηση της εστίασης

Οδηγός του ΕΦΕΤ για την επανεκκίνηση της εστίασης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oδηγίες προσαρμογής ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα εξέδωσαν ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ).

Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Μεταξύ άλλων στον  οδηγό προβλέπονται οργανωτικά μέτρα για τους επιχειρηματίες, συστάσεις για σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων, ενθάρρυνση των ανέπαφων συναλλαγών, ενημερωτικές πινακίδες.

Επίσης οι υπεύθυνοι καλούνται να ενισχύσουν νέους τρόπους παραγγελιών, όπως για παράδειγμα πίνακες σταθερών μενού ή οθόνες, μενού σε app ή μενού με δυνατότητα λήψης σε smartphones. Επίσης ενθαρρύνεται η χρήση καταλόγων μίας χρήσης, ενώ στο take away ο διανομέας πρέπει να φοράει μάσκα και γάντια.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

  • Επισυνάπτεται ο οδηγός του ΕΦΕΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή