Σε πλήρη λειτουργία οι γραμματείες των δικαστηρίων

Σε πλήρη λειτουργία οι γραμματείες των δικαστηρίων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία οι γραμματείες των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και οι συναρμόδιοι, ενώ η επαναλειτουργία των δικαστηρίων με την εκδίκαση των ποινικών και αστικών υποθέσεων ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Παράλληλα, από Τρίτη 2 Ιουνίου επανεκκινεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, ενώ διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας της Σχολής.

Το καθεστώς της μερικής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας, καθώς και της αναστολής των νομίμων και δικαστικών προθεσμιών, όπως ίσχυε με την προηγούμενη υπουργική απόφαση, παρατείνεται έως και 31 Μαΐου 2020.

Τέλος, σε νομοθετική ρύθμιση που θα θεσπιστεί μέσα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ότι η επανεισαγωγή προς συζήτηση των υποθέσεων που ματαιώθηκαν την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων, θα γίνεται από τα δικαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή