ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός σχολείου το 60% των μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων

syriza-ektos-scholeioy-to-60-ton-mathiton-gymnasion-amp-8211-lykeion-2379912
Σημαντικό είναι το ποσοστό της αποχής των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από τα σχολεία τους. Συνολικά ξεπερνά το 60% με βάση τα στοιχεία του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως υποστήριξε σήμερα ότι η συμμετοχή προσεγγίζει το 60% με 70%. Το σημαντικό είναι, βέβαια, τί μάθημα κάνουν τα παιδιά που απουσιάζουν.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στην «Κ» συνεργάτες του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη πάνω από 300.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων απουσιάζουν από το σχολείο καθώς οι γονείς τους έχουν καταθέσει δήλωση ότι στο σπίτι υπάρχει άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή που νοσεί. Αυτό σημαίνει ότι σε σύνολο 610.000 μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περίπου το 60% των μαθητών απουσιάζει. Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές, όπως σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Μυτιλήνη, Αγρίνιο, Πειραιάς, που το ποσοστό των απόντων είναι πολύ μεγαλύτερο του μέσου όρου. Επίσης, οι απουσίες είναι περισσότερες στα Λύκεια από ό,τι στα Γυμνάσια.
 
Το ερώτημα πάντως είναι – είτε η αποχή είναι 30% με 40% όπως λέει η κ. Κεραμέως, είτε 60% όπως υποστηρίζει ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – πως διδάσκονται οι απόντες. Και αυτό διότι η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος είναι προαιρετική και γι’ αυτήν ακόμη αντιδρά η πλειονότητα των  εκπαιδευτικών καθώς και η ΟΛΜΕ. Την ίδια στιγμή, και με δεδομένο ότι γίνονται μαθήματα στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν  ούτε η ασύγχρονη ούτε η σύγχρονη εκπαίδευση.