Αύξηση πτήσεων εσωτερικού

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρά μέτρα προστασίας από εργαζομένους και επιβάτες συνόδευσαν την πρώτη ημέρα διεύρυνσης των πτήσεων εσωτερικού. Από την περασμένη εβδομάδα οπότε και ήρθη ο περιορισμός στις μετακινήσεις προς την Περιφέρεια της χώρας και την Κρήτη ξεκίνησε η επαναφορά της πτητικής δραστηριότητας στο εσωτερικό. Μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων και προς τα νησιά, που ισχύει από χθες, ξεκίνησε η επαναφορά των πτήσεων σε ελαφρώς κανονικότερους ρυθμούς. Σημαντική αλλαγή της εικόνας αναμένεται από την 1η Ιουνίου, οπότε και ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και από τις 15 Ιουνίου που ανοίγουν τα εποχικά. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε νέες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες συνεχίζεται η άφιξη πτήσεων από το εξωτερικό μόνο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι έχει ήδη επεκταθεί μέχρι τις 31 Μαΐου η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία. Ταυτόχρονα έχει παραταθεί έως τις 14 Ιουνίου η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την ελληνική επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου. Επίσης παραμένει σε ισχύ η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που φτάνουν στην Αθήνα από όλους τους διεθνείς προορισμούς.

Ολα τα αεροδρόμια της χώρας καταγράφουν πρωτόγνωρη μείωση κίνησης λόγω των περιορισμών μετακινήσεων που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο για την προστασία πολιτών και επιβατών από την εξάπλωση της COVID-19. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, στα αεροδρόμια όλης της χώρας διακινήθηκαν τον Απρίλιο μόλις 37.273 επιβάτες, καταγράφοντας μείωση 99% σε σχέση με το 2019 οπότε είχαν διακινηθεί 3.745.671 επιβάτες. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων διαμορφώθηκε στις 5.032 με πτώση 85,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όταν είχαν πραγματοποιηθεί 33.727 πτήσεις. Οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν 6.045, καταγράφοντας μείωση 99,6% σε σχέση με το 2019, όταν είχαν αφιχθεί 1.380.543 επιβάτες. Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, από την 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Από την απελευθέρωση θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτική η μάσκα

Για την είσοδο των επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η μάσκα είναι υποχρεωτική ήδη από την είσοδο του επιβάτη στο αεροδρόμιο, καθώς και η διατήρησή της κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του αεροδρομίου. Υποχρεωτική είναι τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση. Βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων του αεροδρομίου της Αθήνας είναι η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή