Τα καλά νέα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προανάρτηση σε δύο περιοχές

Ξεκίνησε χθες η προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στη Λαμία και στη Λιβαδειά. Η διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (www.ktimatologio.gr) όπου κάτοχοι ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στις δύο πόλεις μπορούν με τη χρήση των κωδικών του Τaxis να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που έχουν δηλωθεί. Εφόσον τα στοιχεία είναι ακριβή, ο πολίτης δεν χρειάζεται να κάνει κάτι – σε αντίθετη περίπτωση πρέπει έως τις 27 Ιουλίου να στείλει αίτηση επανεξέτασης στοιχείων και να την αποστείλει ηλεκτρονικά ή να την καταθέσει στο κτηματολογικό γραφείο (στη Λαμία στο 3ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας –  Αθηνών και στη Λιβαδειά στη συμβολή των οδών Εκρυνας και Κυριακίου 7).

Εργα-μηνύματα για την πόλη

Σε δεύτερη φάση περνάει πλέον το πρότζεκτ «Μηνύματα για την πόλη», στo πλαίσιo του οποίου 35 καλλιτέχνες και σχεδιαστές δημιουργούν έργα που στηρίζουν τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» και τα τοποθετούν σε ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες στη Νέα Υόρκη, στη Βοστώνη και στο Σικάγο.

Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της συνεργασία της Times Square Arts, του μουσείου Poster House, του περιοδικού Print και του συλλόγου For Freedoms και εγκαινιάστηκε στις 17 Απριλίου με την τοποθέτηση γιγάντιων διαφημίσεων στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης. Στη δεύτερη φάση του καλλιτεχνικού πρότζεκτ συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Τζένι Χόλζερ, Κάρι Μέι Ουίμς και Ντιουκ Ράιλι – ο τελευταίος μάλιστα αποθεραπεύθηκε πρόσφατα από την COVID-19 και το έργο του αποτελεί έναν φόρο τιμής στις νοσοκόμες που τον φρόντισαν.

Προετοιμασία για τα θερινά σινεμά

Επανέναρξη των προβολών στα θερινά σινεμά προγραμματίζεται από την 1η Ιουνίου, με σειρά προληπτικών μέτρων, όπως ο περιορισμός της πληρότητας στο 40% και η τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας. Ηδη, έχει ξεκινήσει ο πρώτος προγραμματισμός για τις προβολές νέων ταινιών καθώς και παλαιότερων κινηματογραφικών παραγωγών, η κυκλοφορία των οποίων ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Για τις κλειστές αίθουσες, φαίνεται ότι όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα, με το άνοιγμά τους προς το παρόν να υπολογίζεται για τον Σεπτέμβριο.

Το μετρό Θεσσαλονίκης

«Τον Απρίλιο του 2023, το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσει κολοβό, θα λειτουργήσει ολόκληρο, θα λειτουργήσει και με τον σταθμό Βενιζέλου, που είναι ο κεντρικός. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που θα τηρήσουμε», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης. Το χρονοδιάγραμμα θέλει τις αρχαιολογικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί στους επόμενους 12 μήνες και η κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου θα διαρκέσει 18 μήνες. Για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο και τον ΟΑΣΘ για την παραχώρηση 50 αστικών λεωφορείων από τον δήμο. Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΘ πρόκειται να προχωρήσει μέσω διεθνούς διαγωνισμού στη μίσθωση 180 λεωφορείων για διάστημα 30 μηνών. Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 16,2 εκατ. ευρώ, ωστόσο προβλέπεται η δυνατότητα μίσθωσης στο μέλλον έως και 450 οχημάτων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται περίπου στα 55 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν έως τις 16 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή