Κακοκαιρία: Νεκρή γυναίκα στη Σκόπελο – Καταστροφές σε καλλιέργειες στο Πήλιο

Κακοκαιρία: Νεκρή γυναίκα στη Σκόπελο – Καταστροφές σε καλλιέργειες στο Πήλιο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοτώθηκε από χτύπημα κεραυνού μια 53χρονη γυναίκα στην Σκόπελο, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν σε αγροτική περιοχή του νησιού, πολύ κοντά στη Χώρα Σκοπέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα από το νησί των Σποράδων, βρισκόταν στην ύπαιθρο μαζί με τον σύζυγό της στην θέση Πευκιά,  όταν άρχισε να βρέχει και στη συνέχεια η κακοκαιρία μετατράπηκε σε καταιγίδα με αστραπές και κεραυνούς.

Η γυναίκα, βουλγαρικής καταγωγής, αναγκάσθηκε με τον σύντροφό της να εγκαταλείψουν τις αγροτικές εργασίες και να ξεκινήσουν για την Χώρα,  όταν ένας κεραυνός την χτύπησε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Την υπόθεση, που έχει σοκάρει την κοινωνία του νησιού, έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, που από την πρώτη στιγμή απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ζήτησε να γίνει νεκροψία και νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Καταστροφές σε καλλιέργειες εξαιτίας της χαλαζόπτωσης στο ανατολικό Πήλιο

Κακοκαιρία με περιοδικές έντονες καταιγίδες που συνοδεύονται από αστραπές και κεραυνούς πλήττει κατά διαστήματα τη Μαγνησία και κυρίως την περιοχή του ανατολικού Πηλίου,αλλά και την περιφέρεια του Αλμυρού.

Περίπου στις 10.00 το πρωί ισχυρή χαλαζόπτωση σάρωσε το ανατολικό Πήλιο στις περιοχές της Ζαγοράς, του Πουρίου, της Μακρυράχης και του Ανηλίου, ενώ η χαλαζόπτωση που διήρκησε περίπου μισή ώρα, κάλυψε δρόμους, αυλές και αγροκτήματα με ένα παχύ στρώμα χαλαζιού,που σύμφωνα με τους κατοίκους σε πολλά σημεία έφτασε και τα πέντε εκατοστά.

Η χαλαζόπτωση στο ανατολικό Πήλιο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες μήλων και κερασιών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή στα κεράσια της περιοχής και ειδικά στο Ανήλιο και τη Μακρυρράχη φαίνεται να είναι ολοκληρωτική λίγες ημέρες πριν γίνει η συγκομιδή τους.

Το μέγεθος της ζημιάς στη φρουτοπαραγωγή του Ανατολικού Πηλίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ αναμένεται να μεταβούν στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Και στην περιφέρεια του Αλμυρού, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα με εποχικές καλλιέργειες, κυρίως σε ντομάτες, ενώ χαλάζι έπεσε για μισή ώρα και στην πόλη του Αλμυρού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή