Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό ήταν το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Στη Σκόπελο, στον Πευκιά, μια 52χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή όταν νωρίς το μεσημέρι χτυπήθηκε από κεραυνό επιστρέφοντας με τον σύζυγό της από τα χωράφια που είχαν πάει για εργασίες. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα διενεργεί προανάκριση, ωστόσο, έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Την ίδια ώρα, την Αθήνα έπληττε ιδιαίτερα δυνατή νεροποντή. Εντονότερα ήταν τα φαινόμενα στα νότια προάστια, τον Πειραιά, αλλά και το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο ισχυρές βροχές έπληξαν κατά διαστήματα ολόκληρη την Αττική με τα γνωστά προβλήματα. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης δρόμοι μετατράπηκαν γρήγορα σε «ποτάμια» (όπως η λεωφόρος Αμφιθέας), ενώ το μποτιλιάρισμα κράτησε για ώρα.

Από την έντονη χαλαζόπτωση στη Θεσσαλονίκη, προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης, αφού, όπως περιγράφουν τοπικά μέσα, ο δρόμος «άσπρισε», με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να διακόψουν την πορεία τους, σταματώντας στην άκρη του δρόμου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Ειδικότερα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλη τη χώρα με πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

Εως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή