Τα καλά νέα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναλειτουργία Πομπηίας

Τις πύλες του στους επισκέπτες άνοιξε χθες ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα τουριστικός προορισμός της Ιταλίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την περιοχή, την πρώτη μέρα λειτουργίας του χώρου οι δημοσιογράφοι και οι ξεναγοί ξεπέρασαν τους τουρίστες που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το άνοιγμά του. Παράλληλα, μια σειρά νέων προληπτικών μέτρων τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, όπως η παρακολούθηση της θερμοκρασίας κάθε επισκέπτη που εισέρχεται στην Πομπηία καθώς και η υποχρεωτική απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό διάλυμα. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι θέλουν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να κάνουν κράτηση εισιτηρίων διαδικτυακά.

Επετειακό γραμματόσημο ΕΛΤΑ

Το νέο, επετειακού χαρακτήρα, γραμματόσημο των ΕΛΤΑ παρουσιάστηκε χθες, με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ενόψει του ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020. Σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην έκδοση ενός επετειακού γραμματοσήμου για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου, το οποίο φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Κυριάκος Κατζουράκης. Το επετειακό γραμματόσημο απεικονίζει τον Παρθενώνα, ως βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, καθώς και ένα σμήνος γερανών, ως σύμβολο της Δικαιοσύνης.

9,5 δισ. για εμβόλια κατά κορωνοϊού

Το αστρονομικό ποσό των 9,5 δισ. ευρώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά της COVID-19. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, καθώς σήμερα φθάσαμε στο πρώτο ορόσημο του μαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων της GlobalResponse, υπό την αιγίδα της Επιτροπής της Ε.Ε.», ανέφερε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον λογαριασμό της στο Twitter.

Προσφορά 110.000 μασκών σε νοσοκομεία

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μάθιου Μακόναχι και η σύζυγός του Καμίλα Αλβες μετέφεραν με φορτηγό και παρέδωσαν 110.000 προστατευτικές μάσκες σε νοσοκομεία του Τέξας την περασμένη Παρασκευή, ώστε να στηρίξουν τους ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό. Τον Απρίλιο, το ζευγάρι είχε προβεί σε μια ακόμη μεγάλη δωρεά, προσφέροντας 80.000 μάσκες σε υγειονομικό προσωπικό στο Οστιν και στη Νέα Ορλεάνη, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Μακόναχι έκανε επίσης έκπληξη σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Τέξας διοργανώνοντας μέσω Διαδικτύου βραδιά μπίνγκο.

Αυξημένες οι εξαγωγές αποσταγμάτων

Αύξηση παρατηρείται στις εξαγωγές ελληνικών αποσταγμάτων για το 2019, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών. Από τις στατιστικές αναλύσεις προκύπτει ότι η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο δέκτη των εξαγόμενων αποσταγμάτων, απορροφώντας συνολικά το 80% της ποσότητάς τους, ενώ βασικότερη χώρα εξαγωγής παραμένει η Γερμανία. Κυριότερο εξαγόμενο

προϊόν της ελληνικής ποτοποιίας αποτελεί το ούζο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή