ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού σε νησιά των Κυκλάδων από πλωτές ομάδες (φωτογραφίες-βίντεο)

ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού σε νησιά των Κυκλάδων από πλωτές ομάδες (φωτογραφίες-βίντεο)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο επισκέφτηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση τεστ για τον COVID-19 ενόψει της άφιξης τουριστών. 

Οι γιατροί μετέβησαν στα νησιά χρησιμοποιώντας λέμβους, GPS και φορητό ψυγείο.

ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού σε νησιά των Κυκλάδων από πλωτές ομάδες (φωτογραφίες-βίντεο)-1
ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού σε νησιά των Κυκλάδων από πλωτές ομάδες (φωτογραφίες-βίντεο)-2

«Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τους κατοίκους να αισθανθούν ασφαλείς μέσω μιας πιο γρήγορης παρέμβασης όπου απαιτείται για τους κατοίκους ή τους τουρίστες» δήλωσε στο Associated Press, το οποίο έκανε «αυτοψία» στη Σίκινο και κατέγραψε τις εικόνες, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού σε νησιά των Κυκλάδων από πλωτές ομάδες (φωτογραφίες-βίντεο)-3

Κάτοικος στη Μήλο δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία της ωστόσο για το τι θα συμβεί με την άφιξη τουριστών. «Μέχρι στιγμής τα πράγματα πήγαν καλά… τι θα συμβεί όμως όταν έρθει κόσμος;» αναρωτιέται.

Ο ΕΟΔΥ, αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γεωγραφικής κατανομής και τις δυσκολίες επικοινωνίας με τα δεκάδες ελληνικά νησιά, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» για την πραγματοποίηση των τεστ σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού σε νησιά των Κυκλάδων από πλωτές ομάδες (φωτογραφίες-βίντεο)-4

Επεκτείνοντας δημιουργικά το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων και σε επικοινωνία με τους δήμους των μικρών νησιών, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες.

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της μετέφερε τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί ενώ οι εξετάσεις έγιναν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. 

Στη συνέχεια η Σύμπλευση μετέφερε τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. 

Δείτε το βίντεο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή