Ουρές στα διόδια λόγω ατομικών… απολυμάνσεων

Ουρές στα διόδια λόγω ατομικών… απολυμάνσεων

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας οδηγός προσπάθησε να «απολυμάνει» ένα μηχάνημα POS, καταστρέφοντάς το. Πολλοί άλλοι καθυστερούσαν καθώς αναζητούσαν απολυμαντικά πανάκια για να αγγίξουν το POS ή να «καθαρίσουν» τα ρέστα. Οι ουρές που δημιουργήθηκαν το Σαββατοκύριακο στα διόδια στις εξόδους της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης οφείλονται μεν εν μέρει στη μεγαλύτερη χρήση καρτών αντί μετρητών και στις καθυστερήσεις… για τη λήψη πρόσθετων μέτρων (ορισμένα στο όριο του τραγελαφικού), σε μεγάλο βαθμό όμως απηχούν την κατακόρυφη αύξηση που καταγράφεται στην κυκλοφορία από τη στιγμή που ήρθη ο περιορισμός στη μετακίνηση εκτός νομού την προηγούμενη Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα:

• Στην εθνική οδό Ελευσίνας – Κορίνθου – Πάτρας (κοινοπραξία Ολυμπία Οδός), η κυκλοφορία ήταν αυξημένη ολόκληρη την εβδομάδα, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο. Την προηγούμενη Δευτέρα η κυκλοφορία ήταν 158% υψηλότερη από μία εβδομάδα νωρίτερα και 35% υψηλότερη από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η αύξηση παρέμεινε σταθερή όλη την εβδομάδα, υψηλότερη από 10% έως 18% σε σχέση με πέρυσι (να σημειωθεί ότι ειδικά για το Σαββατοκύριακο, ακριβής σύγκριση με το αντίστοιχο του 2019 δεν είναι αντιπροσωπευτική, καθώς επρόκειτο για το Σαββατοκύριακο των αυτοδιοικητικών εκλογών, οπότε επελέγη το ακριβώς προηγούμενο).

• Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας (κοινοπραξία Νέα Οδός και Κεντρική Οδός), η αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη (δηλαδή 18-24/2020 με 9-17/2020) κυμάνθηκε κατά μέσον όρο στο 88%. Ανω του 120% ήταν η αύξηση της κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό.

• Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της κυκλοφορίας στις εξόδους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Εγνατία Οδό, ενώ το διάστημα της καραντίνας η κυκλοφορία είχε μειωθεί κατά μέσον όρο κατά 85%, σήμερα προσεγγίζει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του σταθμού διοδίων Μαλγάρων, όπου το περασμένο Σάββατο η κυκλοφορία ήταν 297% υψηλότερη από ό,τι μία εβδομάδα νωρίτερα και την Κυριακή κατά 421%.

Δεν έλειψαν πάντως και οι ουρές στα διόδια (που σαφώς επηρεάζονται από τη χρήση κάρτας αντί μετρητών) το Σαββατοκύριακο, αλλά και τα απρόοπτα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εταιρείες, τις τελευταίες ημέρες έχουν συμβεί διάφορα ευτράπελα: για παράδειγμα υπήρξε περιστατικό όπου ο οδηγός έριξε υγρό αντισηπτικό επάνω σε POS για να το απολυμάνει, με αποτέλεσμα να το καταστρέψει, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που καθυστερούν τη συναλλαγή επειδή επιθυμούν να καθαρίσουν με αντισηπτικά μαντιλάκια το POS πριν πληκτρολογήσουν τον κωδικό τους ή τα ρέστα πριν τα βάλουν στο πορτοφόλι τους.

Υπάρχουν επίσης πολλοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με την καθημερινή χρήση καρτών, με αποτέλεσμα να διαδραματίζονται στα διόδια… σκηνές απείρου κάλλους. Οπως ανέφερε στην «Κ» εταιρεία που διαχειρίζεται διόδια, προ ημερών υπήρξε ένταση ανάμεσα σε υπάλληλο διοδίων και οδηγό, γιατί ο οδηγός δεν δεχόταν ότι δεν ήταν εκείνη τη στιγμή εφικτή η «άθικτη» (όπως την αποκαλούσε, εννοώντας προφανώς την ανέπαφη) συναλλαγή, επειδή είχε υπερβεί το ημερήσιο όριο συναλλαγών του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή