Τα καλά νέα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά από το «Στ. Νιάρχος»

Την ανακαίνιση χώρων για την προσθήκη 177 κλινών εντατικής θεραπείας και 46 κλινών αυξημένης φροντίδας σε 19 νοσοκομεία της χώρας αναλαμβάνει, με δωρεά ύψους 16,4 εκατομμυρίων ευρώ, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για την COVID-19. Σύμφωνα με το Ιδρυμα, ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ετοιμότητα του ΕΣΥ σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτή που ενδέχεται να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι νέες εγκαταστάσεις θα εξοπλιστούν από το ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με ιδιώτες χορηγούς. Επιπλέον, το Ιδρυμα ανακοίνωσε δωρεά ύψους 3.740.000 ευρώ για την ενίσχυση της δυνατότητας των υγειονομικών αρχών της χώρας για μαζικά τεστ διάγνωσης της νόσου. Μέσω αυτής της δωρεάς, το ελληνικό Δημόσιο θα προμηθευθεί δύο συστήματα μοριακών εξετάσεων και 240.000 αντιδραστήρια, αυξάνοντας σημαντικά την ημερήσια δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων για τη διάγνωση της COVID-19. Το ένα από τα δύο συστήματα θα εγκατασταθεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα και το δεύτερο στο Κέντρο Αίματος του ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Η εξεταστική στο ΕΚΠΑ

«Η ταυτοπροσωπία και η επιτήρηση των φοιτητών που συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως γραπτές εξετάσεις πραγματοποιείται με οπτική επαφή από επιτηρητές, διαχωρίζοντας τους φοιτητές σε μικρές ομάδες. Απαγορεύεται η καταγραφή από οποιονδήποτε μέρους ή όλης της εξέτασης με ηλεκτρονικά μέσα. Οι φοιτητές οφείλουν να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και να βρίσκονται σε αδιάλειπτη οπτική επαφή με τον διδάσκοντα και τον επιτηρητή». Πρόκειται για την πρόβλεψη του Πανεπιστημίου Αθηνών για το πώς θα διασφαλιστεί η αξιοπιστία των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ίδρυμα. Η Σύγκλητος αποφάσισε ότι, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, τα τμήματα και οι διδάσκοντες μπορούν να κάνουν προφορικές, διά ζώσης ή εξ αποστάσεως εξετάσεις, τηρώντας τα υγειονομικά προληπτικά μέτρα. Η απόφαση παρουσιάζεται στο www.kathimerini.gr.

2,9 εκατ. για πανδημία – μεταναστευτικό

Η αξιοποίηση της αμερικανικής συνεισφοράς, ύψους 2,9 εκατ. δολαρίων, για την αντιμετώπιση της διπλής συνδυαστικής πρόκλησης μεταναστευτικού και πανδημίας ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, παρουσία των επικεφαλής στην Ελλάδα της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Φιλίπ Λεκλέρκ και Τζιανλούκα Ρόκο. Συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα κατεύθυνσης της αμερικανικής συνδρομής στους τομείς: α) Της θωράκισης των υποδομών στα νησιά έναντι της πανδημίας της COVID-19 και β) της βελτίω-σης των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στη χώρα μας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή συνεργασία σε επίπεδο τεχνοκρατών με τους συναρμόδιους διεθνείς οργανισμούς για την εφαρμογή της χρηματοδότησης των δράσεων.

Σύμφωνο συνεργασίας

Δήμος Αθηναίων και «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο, και αμφότερες οι πλευρές δεσμεύθηκαν να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο οργανισμός για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς βίας, υγείας, εξαφάνισης και φτώχειας, καθώς και σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και φυσικών καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα), υπό τον θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Αθηναίων. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του (τηλεφωνικές γραμμές για τα παιδιά, για εξαφανίσεις κ.ά.) καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, ενώ ο οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να υλοποιήσει προγράμματα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής σε παιδιά, καθώς και το πρόγραμμα «Παιδιατρική κατ’ οίκον νοσηλεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή