ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δημοσίευμα της «Κ» και η αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης

to-dimosieyma-tis-k-kai-i-antidrasi-toy-ypoyrgeioy-metanasteysis-2380648

«Αγνοια» δηλώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου για όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της «Κ» στις 27 Μαϊου. Στο εν λόγω δημοσίευμα η «Κ» αποκαλύπτει αιχμηρές αιτιάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, όπως αυτές παρουσιάζονται σε έγγραφο το οποίο περιήλθε εις γνώσιν της εφημερίδας.

Για λόγους δημοσιογραφικού απορρήτου στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται η πηγή του εγγράφου. Ωστόσο στην απάντηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής γίνεται αναφορά στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης οι οποίοι επίσης, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, δηλώνουν «άγνοια».

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην απάντησή του αναφέρεται σε «λανθασμένα νούμερα» όσον αφορά στο κόστος των δομών φιλοξενίας επιλέγοντας να συγκρίνει ανόμοια δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση αποδίδει την ανακολουθία μεταξύ εξαγγελιών και πεπραγμένων σε στρατηγικές επιλογές στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης» και σε διαφορετικές απόψεις μεταξύ του υπουργείου και των διεθνών οργανισμών με τους οποίους όμως συνεργάζεται στενά, τόσο στενά ώστε να απαντά εξ ονόματός τους.