#StaySafe Αντώνης Ιορδάνογλου: Τέσσερα υπέροχα μέρη για τις φετινές διακοπές

#StaySafe Αντώνης Ιορδάνογλου: Τέσσερα υπέροχα μέρη για τις φετινές διακοπές

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφέτος, οι διακοπές είναι μια σπαζοκεφαλιά, μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους Χ. Να μπούμε σε καράβι ή όχι, λόγω κορωνοϊού; Σε αεροπλάνο; Σε ιστιοπλοϊκό; Και αν πάμε κάπου οδικώς, πώς θα αποφύγουμε τον συνωστισμό χωρίς να πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας; Υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον να μας δώσει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, διότι έχει τον λεπτομερή χάρτη ολόκληρης της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας στο μυαλό του. Μονοπάτια, χωριά, καφενεία, μνημεία αλλά και παραλίες, όρη, ακόμα και ψαρότοποι για λάτρεις του ψαροντούφεκου, είναι η ειδικότητά του.

Είναι ο Αντώνης Ιορδάνογλου, παλαιάς κοπής ταξιδιωτικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χαρτογράφος. Εχει συνεργαστεί με πολλά ταξιδιωτικά έντυπα, ανάμεσα στα οποία το «Passport» της «Κ», αλλά και με εκδόσεις όπως η Road, για την οποία έχει γράψει την «Ανεξερεύνητη Κεντρική Μακεδονία», την «Ανεξερεύνητη Δυτική Μακεδονία», το «Αγιον Ορος, το περιβόλι της Παναγιάς» και την «Ανεξερεύνητη Χίο». Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά blogs (www.thegreektraveller.com). Πού να πάμε, λοιπόν, στο πιο αλλόκοτο καλοκαίρι της ζωής μας;

#StaySafe Αντώνης Ιορδάνογλου: Τέσσερα υπέροχα μέρη για τις φετινές διακοπές-1

Στον ποταμό Αχέροντα, πριν από την Αμμουδιά, στην Ηπειρο.

«Την ίδια ερώτηση μου κάνουν τις τελευταίες ημέρες ακόμα και άνθρωποι ή sites από το εξωτερικό. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες καταλήγουν να επιλέξουν το αυτοκίνητό τους ως μέσο μετακίνησης, διότι αισθάνονται πιο ασφαλείς. Εφέτος, λοιπόν, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να πάμε σε μέρη της πατρίδας μας που είναι εξαιρετικού κάλλους αλλά δεν ανήκουν στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς», μου λέει από την άλλη άκρη της γραμμής. Δηλαδή; «Η ακτογραμμή της Ηπείρου –αν αποφύγει κανείς την πολυσύχναστη Πάργα και τα Σύβοτα– κρύβει πραγματικά διαμάντια. Υπάρχουν τεράστιες παραλίες με πολύ ωραία νερά, με μικρά ταπεινά ξενοδοχεία και δωμάτια. Η Αμμουδιά ή Αρίλλα, λ.χ., θα σας ενθουσιάσουν. Οι ακτές της Θράκης, από τα Αβδηρα ώς τη Μαρώνεια, έχουν απίστευτες παραλίες και φυσική ομορφιά, με σμήνη από φλαμίνγκο και με αρχαιολογικά μνημεία, καπνοχώραφα στην ενδοχώρα. Οι παραλίες είναι τόσο μεγάλες που μπορεί να μην συναντήσετε ψυχή. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι ακτές κάτω από τον Κίσσαβο, όπως το χωριό Στόμιο. Δεν είναι μόνο η ομορφιά της θάλασσας, αλλά και το γεγονός ότι εκεί συναντάει κανείς την Ελλάδα όπως ήταν δεκαετίες πριν από την τουριστική ανάπτυξή της. Επίσης, ό,τι βρίσκεται κοντά στον Κάβο Μαλέα, όπως η Βελανιδιά ή ο Αγιος Νικόλαος, είναι πραγματικά υπέροχο, με δυνατότητα περιπάτων, αναρριχήσεων, θαλάσσιων εξερευνήσεων». Μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο, άνοιξα τους χάρτες. Η σπαζοκεφαλιά λύθηκε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή