Δωρεά στο ΕΣΥ από την Εκκλησία αξίας 97.000 ευρώ

Δωρεά στο ΕΣΥ από την Εκκλησία αξίας 97.000 ευρώ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά συνολικής αξίας 97.000 ευρώ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) έκανε η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά την τακτική μηνιαία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ). Παράλληλα, η ΔΙΣ εμμένει στη θέση της περί Θείας Κοινωνίας, ύστερα και από την επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στις ορθόδοξες εκκλησίες για διάλογο και συντονισμό τους επί του θέματος, το οποίο προκαλεί αντιδράσεις και επικρίσεις κατά της Εκκλησίας, που συνδέονται με τους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της ΔΙΣ δέχθηκαν τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Υγείας Βασίλη Κικίλια, στον οποίο, ως δωρεά, δόθηκαν δέκα monitors για τον εξοπλισμό των μονάδων εντατικής θεραπείας, αξίας 85.000 ευρώ, και ένας κεντρικός σταθμός παρακολουθήσεως για τις ΜΕΘ, αξίας 12.000 ευρώ. Παράλληλα, η ΔΙΣ, αφού έλαβε γνώση της επιστολής του Οικουμενικού Πατριάρχη σχετικά με την αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων του καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας, αποφάσισε, ομόφωνα «να σταλούν απαντητικώς ανάλογα συνοδικά γράμματα, στα οποία θα προσεπιδηλούται και πάλι το ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στην εξ αρχής εκφρασθείσα δογματική και θεολογική επιβεβαίωσή της ότι το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων», όπως ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τη σύσταση ορισμένων ότι η γιόγκα βοηθά την αντιμετώπιση του άγχους, που προκαλείται και λόγω πανδημίας, η ΔΙΣ επανέλαβε την αρνητική θέση της. «Η γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί “είδος γυμναστικής”. Ως εκ τούτου, η γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών», δήλωσε η ΔΙΣ.

Τέλος, συστήνει στους μητροπολίτες και στον κλήρο να απέχουν από κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Rotary και Lions, «επειδή δεν περιορίζονται μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα, καθ’ όσον διαθέτουν τυπικό τελετουργίας εισδοχής νέων μελών και καθορίζουν προσευχή που απευθύνεται αδογμάτιστα σε ένα θεό, με τη γενική έννοια του όρου και όχι κατά την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας», όπως είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή