Ηρθε η ώρα να «χαμογελάσουμε»

Ηρθε η ώρα να «χαμογελάσουμε»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες συνεργάστηκαν για να δώσουν λύση σε ένα καινούργιο, παγκόσμιο πρόβλημα: αυτό της παρεμπόδισης της προσβασιμότητας των βαρήκοων πολιτών σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες λόγω της χρήσης μασκών που κρύβουν το στόμα. Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι με βαρηκοΐα ή κώφωση αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια επικοινωνίας, αφού οι μάσκες δεν τους επιτρέπουν να έχουν οπτική επαφή με τα χείλη του συνομιλητή τους (χειλανάγνωση). Ομως ήρθε η ώρα να «χαμογελάσουμε».

Η ελληνική βιομηχανία λευκών ειδών Pennie και η εταιρεία σύγχρονων ακουστικών βαρηκοΐας και κοχλιακών εμφυτευμάτων Galiotos earcare, μετά εκτεταμένη έρευνα βιομετρικών χαρακτηριστικών στην ορθή εφαρμογή, άνεση, ασφάλεια και κατόπιν εξαντλητικών δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, παρουσίασαν τις μάσκες πολλαπλών χρήσεων με διαφάνεια στην περιοχή του στόματος #Smile. Πρόκειται για υφασμάτινες μάσκες από 100% βαμβάκι, με τη διαφάνεια ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μη ζαρώνει και να μη θολώνει με την αναπνοή. «Εφαρμόζοντας στα κέντρα μας καθημερινά σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα σε ενήλικες και παιδιά, έχουμε την εμπειρία και την εξειδίκευση στις ανάγκες των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γαλιώτος, Εμβιοϊατρικός Μηχανικός/Ακοολόγος, μέλος της διοίκησης της Galiotos earcare. «Καθώς δεν υπήρχαν διεθνώς άρτιες λύσεις στο θέμα των μασκών, ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να τις δημιουργήσουμε στην Ελλάδα. H Pennie, οι άνθρωποί της αποτελούν τον εξαιρετικό συνεργάτη με μοναδικό επαγγελματισμό, πάθος για τελειότητα και ταχύτητα παραγωγής».

«Είναι μοναδικό να παρέχεις ορθές λύσεις σε συνανθρώπους σου που αντιμετωπίζουν εμπόδια προσβασιμότητας, και είμαστε χαρούμενοι που ένα σωστά σχεδιασμένο προϊόν στην Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον» είπε από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Μπόθος, διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Pennie (pennie.gr).

Οι δύο εταιρείες συστήνουν τη χρήση της διαφανούς μάσκας στον γενικό πληθυσμό αλλά κυρίως σε δημόσιους και ιδιωτικούς Οργανισμούς όπου θα διευκολύνει την επικοινωνία των ανθρώπων με δυσκολία ακοής και φυσικά θα μεταδίδει ανεμπόδιστα χαμόγελα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή