Ποδήλατο: Εκδηλώσεις και δράσεις από τους δήμους

Ποδήλατο: Εκδηλώσεις και δράσεις από τους δήμους

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποδηλατάδες, ψώνια και βόλτες ανεμπόδιστες από τα αυτοκίνητα, αλλά και «διαγωνισμούς» με δώρα ποδήλατα, διοργάνωσαν αρκετοί δήμοι για να εορτάσουν τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Ενδεικτικά, στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάλεσε τους δημότες σε «ποδηλατοβόλτα» παρακινώντας τους να αφήσουν για μία ημέρα τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους και να πάρουν το ποδήλατό τους για να κάνουν τα ψώνια και τις βόλτες τους. Μάλιστα ζήτησε από τους ποδηλάτες να ανεβάσουν φωτογραφίες στα social media με το hashtag #cycling_vvv και έτσι να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, με ένα ειδικό δώρο για τη φωτογραφία που θα αποσπάσει τα περισσότερα likes.

Στον Αγιο Δημήτριο, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου διαμόρφωσε κατάλληλα μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου της πόλης, μεταμορφώνοντάς το σε ποδηλατόδρομο για μία ημέρα. Η ποδηλατική λωρίδα τέθηκε σε ισχύ από το πρωί στις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ, ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με ποδήλατα την τοπική αγορά, να κάνουν τις αγορές τους, να απολαύσουν τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό τους με ασφάλεια στους υπαίθριους χώρους και ταυτόχρονα να γυμναστούν ποδηλατώντας χωρίς φόβο στην ειδική λωρίδα που είχε διαμορφωθεί με την ανάλογη σήμανση και τα προστατευτικά.

Στον Δήμο Ηλιούπολης, ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης διοργάνωσε ειδική ποδηλατοδρομία 4 χιλιομέτρων, η οποία, ωστόσο, αναβλήθηκε για την Κυριακή, λόγω καιρού. Παράλληλα, ο δήμος έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη μελέτη εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων που διασχίζουν όλη την πόλη, μέσα στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Στόχος της ποδηλατοδρομίας που διοργανώνεται είναι να δοθεί έμφαση στην αξία του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας αλλά και γυμναστικής, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των ρύπων.

Στον Ασπρόπυργο, ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου μέσω του Οργανισμού Αθλησης και Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του δήμου, προσκάλεσε τους δημότες σε μια δράση κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου. Στόχος ήταν η ενημέρωση για τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου είχε στηθεί ειδικό περίπτερο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και οι επισκέπτες μπορούσαν να λάβουν πληροφορίες για την αξία της χρήσης ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου.

Παράλληλα, τα παιδιά μπορούσαν να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν ένα ποδήλατο, συμπληρώνοντας τη φράση «Κάνω ποδήλατο γιατί…» και εν συνεχεία συμμετείχαν σε κλήρωση με δώρο ποδήλατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή