Αποχαιρετά το τραγούδι η Χάρις Αλεξίου

Αποχαιρετά το τραγούδι η Χάρις Αλεξίου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι γνωστοποίησε η μεγάλη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνεντευξή της, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη φωνή της. 

Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε στον δημοσιογράφο Φώτη Απέργη, στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα» του δεύτερου προγράμματος της ΕΡΤ, την Τετάρτη 3 Ιούνιου, για τη ζωή της και την πορεία της στο τραγούδι. 

Όπως είπε έχει πάρει την απόφαση να αφήσει το τραγούδι εφόσον πλέον δε μπορεί να το κάνει καλά. «Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό».

«Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να της έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος. Αρνήθηκα να κάνω μαθήματα, έκανα και μαθήματα, αλλά δεν είπα "εγώ θα το παλέψω, θα αγωνιστώ για αυτό δεν πρόκειται να το αφήσω, είπα ότι υπάρχει μια φυσική φθορά σε όλα τα πράγματα"», είπε και πρόσθεσε: «μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δεν μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Είχα μια θυελλώδη σχέση με το τραγούδι δεν με κράταγες, δεν μπορούσα να πειθαρχήσω μέτρα και σταθμά… έκανα ταξίδια, περιοδείες… και πολύ συναίσθημα νομίζω αυτό έπαιξε πολύ ρόλο, δεν πήρα απόσταση ποτέ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή