Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο σε 14 χώρες της Ε.Ε.

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο σε 14 χώρες της Ε.Ε.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μεταξύ αυτών Φινλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Εσθονία, κ.ά. – έχουν εισαχθεί τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο και όχι σε τρεις, όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε  στην Βουλή η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου για αλλαγές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η αντιπολίτευση επέκρινε την κ. κεραμέως λοτι το νομοσχέδιο πισωγυρίζει το ελληνικό σχολείο, και πως δεν ακούει τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρά (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ).

Από την πλευρά της ΔΟΕ, που ανέφερε ότι κατά μέσο όρο έχει επιστρέψει στα δημοτικά σχολεία το 85% των μαθητών, εμμένει στην διαφωνία της για την εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο, καθώς με τις διατάξεις για την αύξηση των μαθητών ανά τάξη από 22 σε 25 για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Επίσης, ζήτησε επιπλέον διάλογο για το περιεχόμενο των νέων θεματικών ενοτήτων στο δημοτικό σχολείο, ενώ για το πλαίσιο της επιμόρφωσης ζητά να μην συνδεθεί με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν την Τρίτη συγκέντρωση στα προπύλαια (1 μ.μ.) και πορεία στη Βουλή παράλληλα με στάσεις εργασίας, καθώς και συλλαλητήριο, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή