ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη με ναρκωτικά στη φυλακή Χαλκίδας

04062020ggapxalkida
fylakh-geniko-thumb-large

Περισσότερα από 200 ναρκωτικά χάπια, κάρτες sim, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα βρέθηκαν στο σακίδιο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Χαλκίδας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν εισέλθει εντός του καταστήματος κράτησης για να αναλάβει υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν συμβασιούχος ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που επιχείρησε να εισάγει τα ναρκωτικά και τα άλλα αντικείμενα στο κατάστημα κράτησης, συνελήφθη χθες το απόγευμα.

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σακίδιό του οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 203 ναρκωτικά δισκία ecstasy, 10 συσκευασίες πακέτου σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 10 κάρτες sim και πέντε κινητά τηλέφωνα και πέντε ακουστικά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, το οποίο επιλήφθηκε της προανακρίσεως.

Όπως προέκυψε προανακριτικά ο συλληφθείς για την εισαγωγή των παραπάνω ειδών στο κατάστημα κράτησης Χαλκίδας θα λάμβανε 800 ευρώ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο είχε προβεί σε άλλες τέσσερις παρόμοιες πράξεις, αποκομίζοντας 1.700 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του ασκήθηκε δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα και παραπέμφθηκε για απολογία στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Επιπλέον, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του συλληφθέντα.