Προσπάθειες για ένταξη της Κοιλάδας του Αχελώου στην UNESCO

Προσπάθειες για ένταξη της Κοιλάδας του Αχελώου στην UNESCO

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται ενέργειες από τον Δήμο Αγράφων, προκειμένου να χαρακτηρισθεί η Κοιλάδα Αχελώου, από την γέφυρα Κοράκου μέχρι την γέφυρα Τατάρνας, προστατευόμενο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς τηςUNESCO.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε ξεκινήσει μια δύσκολη προσπάθεια και ένα μεγάλο στοίχημα. Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε καλό δρόμο. Για το σκοπό αυτό εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιτροπής στήριξης και όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες», αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο Αντώνης Κοσσυβάκης που κατάγεται από την περιοχή και εργάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες

Από την Κοιλάδα του Αχελώου μέχρι την λίμνη των Κρεμαστών, ο επισκέπτης ανακαλύπτει μια πλούσια θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά. Ιστορικά γεφύρια, ναούς και μοναστήρια, καθώς επίσης και μονοπάτια μέσα σε παρθένα δάση και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά που κατεβαίνουν από τα βουνά των Αγράφων, του Βάλτου και των Φρουσίων ορέων.

Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί την όμορφη ορεινή περιοχή, τα χωριά που απλώνονται γύρω από τον Αχελώο και την λίμνη των Κρεμαστών.

«Μπορεί η Κοιλάδα του Αχελώου να είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές του σήμερα, όμως έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει από τις πλουσιότερες του αύριο. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα πολλά μνημεία της περιοχής μας, είναι χρέος μας να τα προστατεύσουμε, να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε. Όλα αυτά μαζί, αποτελούν πόλο έλξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μία σταθερή ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι ο εναλλακτικός και θρησκευτικός τουρισμός θα βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τον πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που είναι πλούσια» τονίζει από την πλευρά του ο ο Αντώνης Κοσσυβάκης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή