Ηλεκτρονικά πιστοποιητικά: 7 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις ετησίως σε Δήμους, ΚΕΠ

Ηλεκτρονικά πιστοποιητικά: 7 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις ετησίως σε Δήμους, ΚΕΠ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά περίπου επτά εκατομμύρια ετησίως θα μειωθούν οι επισκέψεις πολιτών στα γκισέ των Δήμων και των ΚΕΠ με την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών, ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι «κάθε πολίτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα μπαίνοντας στον ιστότοπο reg.services.gov.gr και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς από το taxis σε λιγότερο από 2’ λεπτά να έχει στον υπολογιστή του σε πρώτη φάση τρία πιστοποιητικά: Πιστοποιητικό γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται πια η φυσική παρουσία στα ΚΕΠ, που συνεπάγεται κάθε είδους ταλαιπωρία» σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι  «επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, ενώ βελτιώνεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Πρόσθεσε επίσης ότι έως το τέλος Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου, συμφώνου συμβίωσης, γέννησης και θανάτου, προκειμένου να σταματήσει οριστικά η ταλαιπωρία για όσους και όσες έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο.

«Τελικός στόχος είναι η on line πρόσβαση για όλα τα πιστοποιητικά, ώστε να μη χρειάζεται από τα ΚΕΠ η έκδοση κανενός πιστοποιητικού» επισήμανε ο κ. Λιβάνιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή