Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Κατέθεσε στις αρχές ο 53χρονος

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Κατέθεσε στις αρχές ο 53χρονος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάθεση στην αστυνομία έδωσε την Τετάρτη ο 53χρονος Δ.Κ., που τραυματίστηκε σε ενέδρα ενόπλων το μεσημέρι της Τρίτης στη Ζάκυνθο. Φέρεται να υπέδειξε τα πρόσωπα που ο ίδιος θεωρεί ότι κρύβονται πίσω από την απόπειρα εις βάρος του.

Παρούσα στο σημείο της επίθεσης ήταν η 37χρονη σύζυγός του που έπεσε νεκρή από τα πυρά των δραστών. Τις έρευνες των τοπικών αρχών συνδράμει από σήμερα και κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 53χρονος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για κατοχή ναρκωτικών, ενώ φέρεται να είχε εμπλακεί και σε υπόθεση ανθρωποκτονίας το 2004.

Πιο πρόσφατα είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος δύο Αλβανών ποινικών και ενός επίορκου αστυνομικού, που είχαν κατηγορηθεί για κλοπή 550.000 ευρώ από τον σημερινό δήμαρχο Ζακύνθου. Επιπλέον, είχαν προκύψει επαφές του με άτομα που κατηγορήθηκαν ως οι αυτουργοί της δολοφονίας του 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη, τον Αύγουστο του 2017 στη Ζάκυνθο.

Ο 53χρονος φέρεται να είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του. Οι δράστες της ένοπλης επίθεσης φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και λευκά κράνη ώστε να προσομοιάζουν σε αστυνομικούς. Ο 53χρονος δέχτηκε δύο σφαίρες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η σύζυγός του υπέκυψε από διαμπερές τραύμα στην πλάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή