Νέα στάση εργασίας και συλλαλητήριο για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο την Πέμπτη

Νέα στάση εργασίας και συλλαλητήριο για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο την Πέμπτη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη, θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» – όπως το χαρακτηρίζουν – νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, χθες και σήμερα, με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.

Καθώς η ψηφοφορία του νομοσχεδίου προγραμματίστηκε για αύριο το μεσημέρι, οι ομοσπονδίες κήρυξαν για αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, 3ωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε στο μεταξύ το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικά συνθήματα «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» και «απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ενώ μεταξύ των διεκδικήσεων τους είναι η απόσυρση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία, καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Διαδηλωτές και διαδηλώτριες όταν έφτασαν στη Βουλή σήκωσαν μπλε και κόκκινες πικέτες που σχημάτισαν το σύνθημα «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» δείχνοντας για ακόμη μια φορά την πλήρη αντίθεση τους στο νομοσχέδιο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, φοιτητές, γονείς, μαθητές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή